Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rizstejjel készítek ételt,...

Rizstejjel készítek ételt, amit eredetileg tejszínnel kell, hogy tudnám leginkább megközelíteni az ízt, talán rakjak bele valamennyi cukrot?

Figyelt kérdés

Nem kérnék tej mellett érvelő válaszokat, fulladok ha tejterméket eszek.

Köszönöm a segítségeteket.



2014. jún. 21. 10:37
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha még tudnánk, milyen ételről van szó ...
2014. jún. 21. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

A tejszín nem édesebb, hanem zsírosabb a rizstejnél.

De tényleg tök jó, hogy fogalmunk sincs, mit készítesz...

2014. jún. 21. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem csak a rizstejnél, hanem sima tejnél is zsírosabb.
2014. jún. 21. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Úgy látszik, valóban rég ettem már tejszínt, úgy emlékeztem, hogy édesebb.

Elnézést, nem gondoltam rá, hogy le kellene írnom milyen ételről van szó, azt gondoltam, elég, hogy meg akarom közelíteni a tejszín ízét...de igazatok van.

Viszont így úgy oldottam meg, hogy nem sima rizstejet készítettem, hanem rizs/kókusztejet, így zsírosabb lett, és egész jól sikerült az étel.

Egyébként tárkonyost csináltam.Hús, gomba, tejszín, sok-sok tárkonnyal. Nem tudom mi a hivatalos neve:)

Köszönöm a segítségeteket.

2014. jún. 21. 12:51
 5/9 anonim ***** válasza:

És a kókuszíz egyébként nemérződik?

Én pudingot főztem eddig belőle, de ott érződött, több főzésidő alatt ez elmenne?

Vagy csak jól harmonizál a többivel, de érzni?

2014. jún. 21. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

Nem tudom te milyen kókusztejet használsz, tehát boltit, vagy otthon csinálod. Én házilag készítem, egy-egy arányban, így még csak nem is érződik a kókuszíz. Viszont elég sűrű. Az arányokon változtatva szoktam hígabbat, vagy kókuszízűt...csinálni. Mondjuk idáig nem sikerült olyan sok kókuszt és kevés rizst bele rakni, hogy kókuszíze legyen. Azt csak tisztánkókuszreszelékből készítve sikerül.

Mondjuk azt hiszem hozzá kell tennem, hogy én nem a neten található receptek alapján készítem őket, hanem vettem tejkészítőt.

2014. jún. 21. 13:22
 7/9 anonim ***** válasza:

Az én fiam tej- és tojásallergiás. Én az olyan ételekbe, amibe tejszín kellene rizstejszínt használok a sós ételekhez/kókusztejszínt az édesekhez.

Sőt az omlós süteményeket és a sósakat sem rizstejjel, hanem rizstejszínnel hígítva készítem, így nem morzsálódik annyira.

Megírnád nekem privátba pontosan hogyan készíted házilag a "tejet", és mi az a tejoltó, amit használsz?

2014. jún. 23. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Én boltit egyébként, lehet azért intenzívebb. Ez volt az én tapasztalatom, mégis le lettem pontozva...Meg nem sokáig volt főzve, egy leves tovább forr, ezért is kérdezem, hogy ez az elmegy-e, vagy attól függ, mlyen tej.

Köszi, hogy te normálisan reagáltál

2014. jún. 23. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

7. válaszoló!


Gabonatejgépet vettem, azzal készítem a tejet. Megtalálod a neten növényi tejkészítő néven, szójatejgép néven, gabonatejgép néven...van több féle. Nem tudom most hol tartanak az áraik, közel két éve 25-50ezerft között lehetett találni. Én spec kb. 28eft-ért vettem. Egyszerre talán sok kiadni az összeget, de ha megnézzük, hogy egy liter növényi tej mennyibe kerül, akkor hosszú távon megéri, ha az ember rendszeresen ezeket fogyasztja. Még egy mandulatej is max. egy százasba kerül így. A rizstej pedig úgy 50ft-ból van meg.

2014. jún. 23. 23:25

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!