Mit főzzek a páromnak, ami biztos siker, de nem lehet elrontani?
Nem vagyok egy konyhatündér, 4 hónapja vagyunk együtt. Mondtam neki, hogy tudok főzni, ami igaz is, szoktam is, de jobbára csak alapkajákat.
Szeretnék főzni neki valami egyszerűt, de mégis finomat, amit a nagy izgulás közepette sem fogok elrontani.
Ti mit készítenétek?
Kicsit módosítok, mert a tésztát tuti nem fogja értéklni :D
35 éves, fizikai munkát végző, és heti 5x edző, kigyúrt fiatalemberről van szó, aki jobban számolgatja a bevitt fehérjét, mint a legelvetemültebb fogyokúrázó nő :D
Szóval HÚS :D lehetőleg csirke :)
Fehérjeturmix...
Csak arra akarok kilyukadni, hogy bármit főzöl, meg fogja enni, mert te csináltad. Ha nem így lenne, akkor vinné magával a csirke+rizs kombót minden randira.
De pl. a pörköltet nem lehet elrontani. Vagy tepsis csirkecomb rizzsel. Vagy cigánypecsenye krumplival, amit előbb megfőzöl, és aztán kérgesre sütöd. Brassói. Tatárbifsztek. Vadas zsemlegombóccal.
Karfiolos-brokkolis rakott csirkemell tejfolel lekenve,sajtal reszelve mennyei.
Lecsos szelet
Fűszeres csirke. Bármilyen csirkealkatrészből finom, én egész csirkét szoktam feldarabolni. besózom. egy tálba teszek lisztet, pirospaprikát, majorannát, őrölt köményt, borsot, fokhagymaport, és jól összekeverem. ebbe a fűszeres lisztbe forgatom bele a húsokat kétszer.
zsiradékkal kikent tepsibe teszem, és kb fél deci vizet öntök alá. lefóliázom szorosan, és kb 40-45 percig sütöm. ekkor megfordítom és fólia nélkül ropogósra sütöm.
nagyon finom ízletes, bármilyen körettel, friss salátákkal vagy savanyúsággal.
Gombás rizs, kukoricás rizs, rizibizi, ha a párod a rizst jobban kedveli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!