Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miket foztok a heten? Kifogyta...

Miket foztok a heten? Kifogytam az otletekbol

Figyelt kérdés

Nalatok hetkoznap masabb a menu mint hetvegen?

Illetve mik a most szezonalis olcso zoldsegek-gyumolcsok?

Nyaron ti is vagytok a "lightosabb etelekre" pl fozelekek gyumolcslevesek?

Tudnatok par ilyen etelt irni?

Kivancsi vagyok


2014. jún. 16. 11:29
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

A kánikulában a hideg meggy vagy cseresznye leves. A tejfölös krumplileves is finom hidegen.

Másodiknak lecsó, töltött-paprika finom.

2014. jún. 16. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim válasza:
100%
Én múlt héten már főztem lecsót, mi imádjuk. Volt még rakott krumpli lightosabb verziója: a kolbász helyett ff. tarját tettem, és a tetejére a krumpli helyett brokkolit, rá sajt, kis tejföl, könnyebb mint a kolbászos verzió. Előtte nap gombás tészta volt, a mártásba tettem friss zöldségzöldet igen megdobta az ízét. Igen, másabb a menü, hétköznap, főleg ilyen melegben sok húsosat nem szoktunk enni, és spórolósabb vagyok, mint hétvégén.
2014. jún. 16. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Krumplileves, palacsinta

Zöldbabfőzelék tükörtojással

Raguleves, sült hús zöld salátákkal

Gyümölcsleves, túrós tészta

2014. jún. 16. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

eheti menü:

hétfő: tejszínes-paradicsomos penne

kedd: fűszeres csirkemellfalatok tzatzikivel

szerda: mézes-mustáros csirke rizzsel

csütörtök: tepsiben sült zöldségek sajtos besamellel


a többi nap menüjét még nem találtam ki. mi alapjáraton is reform konyhát vezetünk, igyekszünk minél egészségesebben táplálkozni.

2014. jún. 16. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Tegnap csirkemellből készítettem ragulevest, utána rántott karfiol volt és majonézes kapros rizssaláta.

Szombaton paadicsomos spagetti volt reszelt sajttal és süti, fagyi.

Ma új kelkápozstából csináltam főzeléket és rántott csirkecomb volt hozzá.

Kapros tejfölös tökfőzelék lesz még tócsnival.

Őszibarack/eper/meggyleves is volt már a múlt héten.

Tettem el kovászos uborkát, ahhoz csinálok majd lecsót és paprikás krumplit egyik nap.

Szoktam csinálni tepsis sajtos csirkemellet, amihez majonézes tésztasalátát csinálok.

Spárgaleves is finom, most az is kapható.

Karalábéfőzelék csirkefasírttal szintén sokszor van nálunk.

Most sok zöldféle kapható a piacon, ezek mind finomak rántva, hozzá sokféle hideg salátát lehet készíteni, (burgonya, kukorica, tészta, stb)

Egy-egy tartalmas leves után lehet csinálni sárgabarackos gombócot (már barack is kapható), vagy cseresznyés-meggyes lepényt/rétest.

2014. jún. 16. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Szombat: currys-zöldséges tészta

Vasnap: borsóleves, rántott karfiol

Ma: lecsós hús (én magában ettem sok lecsó, alig husi)


De általában zöldségleves, vagy krémleves (most cserkó-, meggy-, málna... amit hidegen lehet enni). Másodiknak meg kedv- és alapanyagfüggő.

Holnap pl. pizza, vagy palacsinta (lekváros, mert az könnyebb).

Szerdán este pizza (buli lesz), de délután csinálok egy adag cserkólevest, az sokáig eláll

Csütörtök spagetti valami lightos szósszal

Pénteken rántott zöldségek, esetleg hal salátával

2014. jún. 16. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Nagyon koszonom a valaszokat!:)
2014. jún. 16. 20:47
 8/9 anonim ***** válasza:

Evszaktol fuggetlenul nagyon figyelek, hogy egeszsegesen fozzek es ne legyenek sulyproblemaink se.

Szeretem ezt az idoszakot, mert most rengeteg zoldseg-gyumolcsfelet frissen tudok beszerezni, nem mirelit valtozatban. Csoben sult zoldsegeket, fozelekeket keszitek gyakran, kremleveseket es sovany husokat vagy halakat salatakkal. Grillezni is szoktunk, altalaban hetvegen, ha nincs nagy kanikula. Illetve nyaron nagyon szeretek hazilag fagyit, parfet, gyumolcsjoghurtokat, kremturokat ,turmixokat es smoothiekat csinalni, de ezek eleg szezonalisak.

Nem tervezek elore heti menut, reggel dontjuk el, mi legyen aznap. Ma csirkemellet sutottem kokuszolajon serpenyoben es paroltam melle kelbimbot, brokkolit, gombaszeleteket es karfiolt.

Estere sargadinnyes kremturot ettunk, nektarinnal es malnaval. Hat igen, nyar van.:)

2014. jún. 16. 23:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
utolso neked is nagyon koszonom a valaszt:)
2014. jún. 17. 07:40

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!