Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mivel lehet a lisztet pótolni?

Mivel lehet a lisztet pótolni?

Figyelt kérdés
Ha süteményt sütök, akkor mandulalisztet tehetek a süteménybe úgy, hogy semmi mást nem változtatok a recepten, vagy speciális receptek kellenek?

2014. máj. 23. 14:11
 1/3 anonim ***** válasza:
Egyensúlytésztában a liszt felét darált dióval szoktam pótolni. (sajnos a dió a drágább)
2014. máj. 23. 15:14
 2/3 anonim ***** válasza:
A Búzakeményítővel is lehet a lisztet vegyíteni, vagy sütöttem már pudingporral, nulla liszttel.Nem ismerem a mandulalisztet. Nincs a csomagolásán felhasználási javaslat?
2014. máj. 23. 15:34
 3/3 anonim ***** válasza:
Rengeteg mandulalisztes receptet láttam már, úgyhogy szerintem süteményeknél bevett dolog ez a helyettesítés. Nyilván nem kelt sütikről van szó s természetesen ízre, állagra azért kicsit más lesz, legalábbis gondolom (többek között paleo blog olvasói tapasztalataimra hagyatkozva), mert én magam ilyen drága alkatrészeket nem használok. Más magliszttel és olajos magvakkal sütöttem már sütit (ritkán, inkább magkenyérben vagyok otthon), teljesen jók lettek. Nem szokott feltűnni, hogy nem "normálisak". Ha pedig minden kötél szakad, rizslisztet használok, az kifejezetten hajazni szokott az eredetire.
2014. máj. 23. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!