Valaki nem tud valami nagyon-nagyon könnyű receptet ebédre?
Valami olyat keresek, amiben nincs hús meg krumpli... :)
17/L
Habcsók. Annál már csak a vattacukor könnyebb.
Tojásleves, becsinált leves, borsóleves, paradicsomleves, lecsó, mindenféle pörkölt, főzelék.
Szia. Ha magamnak keszitek ebedet, ezeket szoktam:
Tejberizs gyumolccsel (legtobbszor mirelit malna vagy afonya, de most mar jo, mert egyre tobb finom gyumolcs van frissen is)
Amerikai palacsinta vagy waffel (en paleosan csinalom, ugy meg jobb. Teszek a tesztaba fahejat, vaniliaeszenciat vagy kakaoport is, attol fugg, mit kivanok. A vanilias a kedvencem)
Turogomboc (van itthon daralt dio-mandula-mogyoro keverekunk, mert anyum paleozik, es abba forgatom zsemlemorzsa helyett)
Kremleves (a kedvencem a malnakremleves, szinten mirelitbol, de igazabol mindegyiket szeretem, akar zoldseg, akar bogyosgyumolcs az alap)
Mozzarellas gomba (gombafejek tepsiben, a kozepukben egy mozzarellagolyoval, a tetejen egy szelet paradicsom es egy szeletelt mozzarella)
Lattam, hus nem jo neked, de ha esetleg megis:
Csirkemell falatok zoldfuszerekkel, serpenyoben olivan piritva es
koretnek salata
Lazacszelet serpenyoben, koretnek barnarizs (gyors) vagy csak par furtos paradicsom.
Oke, bevallom, nem nagy szam egyik sem, de ebednem nekem boven jok es egeszsegesek is, mert mindent paleos alapanyagokkal csinalok.:)
- Rántott zöldségféle: karfiol, kelkáposzta, cukkini, karaláb
köretként hozzá petrezselymes párolt rizs
- Paradicsomos káposzta,
- Palacsinta, főtt tészták, túrós, sajtos, káposztás, lángos, vagy éppen valami fánk-féle
Friss vagy fagyasztott zöldségekből pörkölt rizzsel vagy tésztával.pl gomba. cukkini, karfiol, zöldborsó, zöldbab.
Tojáspörkölt is finom és könnyű,szintén rizzsel vagy tésztával.
Cukkinifasírt, gombafasírt , ugyanúgy, mintha húsból készülne.
Ezek valamilyen szósszal pl paradicsom vagy kapormártással, főzelékekkel vagy csak egyszerűen fokhagymás tejföllel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!