Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell megpirítani a...

Hogyan kell megpirítani a csirkemell csíkokat?

Figyelt kérdés
Akárhányszor próbálom (kevés olajban), csak kifehérednek, és innentől már nem pirulnak meg, és így nem olyan finom. Kb. olyanra szeretném, mint a gyrosban.

2014. máj. 3. 21:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Mi az, hogy csak kifehérednek? Utána óhatatlanul megpirulnak rá 5 percre :O
2014. máj. 3. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
63%

Fűszerezd a húst, és ne alá tegyél olajat, hanem keverd össze kevés olajjal az egészet, aztán nagyon forró serpenyőben pirítsd meg. Készülj fel némi füstre is...

A gyros húst szinte közvetlen lángon sütik, zsiradék pedig alig van rajta.

A legjobb lenne szabad tűzön vastag vaslapon vagy tárcsán sütni. 1.-én sütöttünk tárcsán csirkét (is), a forró tárcsán kívül hirtelen ropogósra sült bezárva a szaftot, belül pedig omlós maradt a csirkemell.

2014. máj. 3. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
80%
A gyrsot nagy tömbben sütik, olyat az életben nem csinálsz otthon.
2014. máj. 3. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
38%

Elkepzelni nem tudom, milyen szint varsz. A gyros nem csirkemellbol keszul, illetve nem serpenyoben.

A csirkemell feher hus. Fuszerezd batran, esetleg pacold, de olyan soha nem lesz, mint a qyros

2014. máj. 3. 22:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
81%

Kb. erről írtam:

http://www.youtube.com/watch?v=32SFI-lBPwY

Picit hasonlít a gyrosra, de finomabb.

2014. máj. 3. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Igen ismerem a tárcsázást, de minden nap nem tudok tárcsán süti. Az a baj, hogy fehér lesz, és ilyen tipikus rossz csirke ízű, tehát nem pirul meg. 5 percre rá sem, mert vizet ereszt, stb.
2014. máj. 3. 23:17
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
A vizet elpárologtatod es máris megpirul.
2014. máj. 4. 06:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

Na igen, teljesen jó a folyamat, mert normálisan viselkedik a húsod. először összeugrik, kifehéredik, majd némi levet enged magából. Ezt ki is kell használni és fedő alatt tartani pár percig a saját levében. Utána fedő nélkül elpárologtatni a felesleges nedvességet és kellő színre pirítani a húscsíkokat. Ez már attól függ, hogy csak rozsdásra szeretnéd-e, vagy egészen sötét pirosra. az már nem olyan jó, mert kiszáradhat.

Tehát némi türelem, odafigyelés, és nagyon rövid idő alatt olyan lesz húsod, amilyent szeretnél.

2014. máj. 4. 07:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

Igen, egyszerűen csak türelmetlen vagy.

Az engedett vizet el kell párologtatni (nagy lángon) aztán kezd el pirulni. Ennyi a titka.


(Ha olyan fűszerrel fűszerezed, ami egyébként is jól pirul, akkor még jobb színe lesz. Pl a kotányi argentín fűszerkeveréke, vagy a végén rakhatsz bele zúzott fokhagymát, attól is jó pirult íze/színe lesz, ha zsírjára pirul a hús, és úgy pirítod.)

2014. máj. 4. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

...még annyi, hogy megfelelő serpenyő is kell hozzá, mert ha túl kis felületen akarsz arányaiban túl sok húst lepirítani, akkor arról tényleg lassabban párolog el a "víz".

Szóval minél nagyobb felületen pirítasz (párologtatsz) annál gyorsabb a folyamat, és annál inkább lesz inkább "sült" a végeredmény, mint "főtt" vagy "párolt" jellegű.

2014. máj. 4. 09:27
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!