Hogyan kell megpirítani a csirkemell csíkokat?










Fűszerezd a húst, és ne alá tegyél olajat, hanem keverd össze kevés olajjal az egészet, aztán nagyon forró serpenyőben pirítsd meg. Készülj fel némi füstre is...
A gyros húst szinte közvetlen lángon sütik, zsiradék pedig alig van rajta.
A legjobb lenne szabad tűzön vastag vaslapon vagy tárcsán sütni. 1.-én sütöttünk tárcsán csirkét (is), a forró tárcsán kívül hirtelen ropogósra sült bezárva a szaftot, belül pedig omlós maradt a csirkemell.










Elkepzelni nem tudom, milyen szint varsz. A gyros nem csirkemellbol keszul, illetve nem serpenyoben.
A csirkemell feher hus. Fuszerezd batran, esetleg pacold, de olyan soha nem lesz, mint a qyros















Na igen, teljesen jó a folyamat, mert normálisan viselkedik a húsod. először összeugrik, kifehéredik, majd némi levet enged magából. Ezt ki is kell használni és fedő alatt tartani pár percig a saját levében. Utána fedő nélkül elpárologtatni a felesleges nedvességet és kellő színre pirítani a húscsíkokat. Ez már attól függ, hogy csak rozsdásra szeretnéd-e, vagy egészen sötét pirosra. az már nem olyan jó, mert kiszáradhat.
Tehát némi türelem, odafigyelés, és nagyon rövid idő alatt olyan lesz húsod, amilyent szeretnél.





Igen, egyszerűen csak türelmetlen vagy.
Az engedett vizet el kell párologtatni (nagy lángon) aztán kezd el pirulni. Ennyi a titka.
(Ha olyan fűszerrel fűszerezed, ami egyébként is jól pirul, akkor még jobb színe lesz. Pl a kotányi argentín fűszerkeveréke, vagy a végén rakhatsz bele zúzott fokhagymát, attól is jó pirult íze/színe lesz, ha zsírjára pirul a hús, és úgy pirítod.)





...még annyi, hogy megfelelő serpenyő is kell hozzá, mert ha túl kis felületen akarsz arányaiban túl sok húst lepirítani, akkor arról tényleg lassabban párolog el a "víz".
Szóval minél nagyobb felületen pirítasz (párologtatsz) annál gyorsabb a folyamat, és annál inkább lesz inkább "sült" a végeredmény, mint "főtt" vagy "párolt" jellegű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!