Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kb. mennyi ideig kell főjön a...

Kb. mennyi ideig kell főjön a bab (bivalypaszuly), hogy kész legyen a leves (főzelék)?

Figyelt kérdés
Fűszert ugye elég majdnem a végén tenni, mit ajánltok? Ha tettem rántást az elején, akkor még sűrítsem lisztes tejföllel?

2014. máj. 3. 13:50
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem ismerem a bivalypaszulyt, de az átlagos tarkabab, ha éjszaka be lett áztatva, kb másfél-két óra alatt fő meg.Fűszereket az elején lehet belerakni, de, ha nem elég ízletes, a végén még ki lehet pótolni.

Nem az elején kell berántani, hanem, amikor már megfőtt a bab. Habarni úgyszintén.

2014. máj. 3. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi. Bár azóta már meglett, már ettünk is belőle. :)

Mi a nagyszemű fehér babot nevezzük így, amit csak amiután a hüvely elszáradt gyűjtünk össze, még téli paszulynak is nevezzük.

Ezt az elején való rántást pedig egy receptben olvastam a neten, és így csináltam. Végül eléggé lefőtt a víz, nem engedtem már fel, és csak tejfölt tettem még a vége felé bele meg a zöld fűszereket.

2014. máj. 3. 17:46
 3/3 anonim ***** válasza:

Minden jó, ha jó a vége :) a lényeg, hogy finom lett.

Ahány ház, annyi szokás, ez most is igaz.

üdv:)

2014. máj. 3. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!