Kb. mennyi ideig kell főjön a bab (bivalypaszuly), hogy kész legyen a leves (főzelék)?
Nem ismerem a bivalypaszulyt, de az átlagos tarkabab, ha éjszaka be lett áztatva, kb másfél-két óra alatt fő meg.Fűszereket az elején lehet belerakni, de, ha nem elég ízletes, a végén még ki lehet pótolni.
Nem az elején kell berántani, hanem, amikor már megfőtt a bab. Habarni úgyszintén.
Köszi. Bár azóta már meglett, már ettünk is belőle. :)
Mi a nagyszemű fehér babot nevezzük így, amit csak amiután a hüvely elszáradt gyűjtünk össze, még téli paszulynak is nevezzük.
Ezt az elején való rántást pedig egy receptben olvastam a neten, és így csináltam. Végül eléggé lefőtt a víz, nem engedtem már fel, és csak tejfölt tettem még a vége felé bele meg a zöld fűszereket.
Minden jó, ha jó a vége :) a lényeg, hogy finom lett.
Ahány ház, annyi szokás, ez most is igaz.
üdv:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!