Írnátok nekem receptet a hullámos oldalú, alacsony tortaformához?
apple tart recept-google
én ezt szoktam leggyakrabban
Nagyon finom, es pont ilyen formahoz kell, ha jol vettem ki. Keszitsd el, tenyleg erdemes, raadasul nem is nehez. En mult heten keszitettem, de eperrel. Ugy is isteni!;)
A lapos és hullámos falút gyümölcstorta alapjának elkészítéséhez szokták elsősorban használni. Ami pedig jellemzően piskóta tészta... Nekünk két méret is van itthon, hááát... Egy 5, de max. 6 tojásos pistótamassza bőven elég a két formába, még sok is.
Persze mást is lehet benne csinálni...
Gyümölcstorta forma, amire gondolsz.nem kell bele 6 tojásos piskóta, az tiszta pazarlás.
Az alábbi recept többféle formára is elegendő, és nagyon olcsó, de legfőképpen nagyon könnyű és finom.
Olajos piskóta gyümölcstortához:
14 deka liszt, 14 deka cukor, 2 tojás, fél deci olaj, fél deci melegvíz, egy púp teáskanál sütőpor (kb fél csomag )
a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét pár csepp ecettel kemény habbá verjük.
a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, bele a fél deci olaj és a melegvíz. ebbe keverjük a sütőporos lisztet, majd nagyon óvatosan, hogy ne törjük össze, belekeverjük a kemény tojáshabot is.
A bordázott tortaformát alaposan kikenjük zsiradékkal, beszórjuk liszttel, a felesleget lerázzuk a mosogató felett.a mélyedésbe öntjük a masszát és hagyjuk szépen elterülni.Előmelegített kb 180 fokos sütőben kb 15-20 percig sütjük, míg szép aranybarna nem lesz, a beleszúrt villára nem ragad.
kivesszük a sütőből egy vizesruhára. egy tálat bekenünk vajjal/margarinnal/olajjal, majd raborítjuk a pőiskótára.
a tortaformát hirtelen megfordítjuk, így az lesz felül.
ezt is betakarjuk vizes konyharuhával és így hagyjuk kihűlni, párszor megütögetjük.
kb 10 perc múlva a formát óvatosan leemeljük, és ott a gyönyörű piskótaalap.
Ennek a mélyedésébe öntjük a pudingot, amit 3 deci tejből főzünk jó sűrűre.
Ezt nagyon szépen feldíszítjük kedvünk szerinti gyümölccsel, majd egy csomag tortazselét előírás szerint megfőzünk, és azzal lezárjuk a remekművet.
Egyszerű, olcsó, gyors és nagyon finom gyümölcstorta.
Ha teflonból lesz majd ez a bizonyos tortaforma, akkor csak vékonyan ki kell kenni, de lisztezni nem kell.
Brrr, bocs 4-es, de leírtad a főnöknőm gyümölcstorta receptjét... Vagyis ő is ugyanígy csinálja, olajosan és pudingosan. Gyümölcstortához nagyon nem jó ez a tészta, főleg egy szimpla pudinggal a tetején. Mi a kollégákkal mindig menekülünk ha ezzel a gyümitortával kínál minket.
Sokkal finomabb a rendes piskóta tésztával. Mellesleg 6 tojás 2 torta alapba egyáltalán nem sok. Azaz egybe 3... te is 2 tojást írtál, a kettes válaszoló csak fél-1 tojással írt többet, nem is értem milyen pazarlásról beszélsz. Te tudod.
A gyümölcs és a piskóta közé pedig ne csupán puding menjen, legalább 1/3-a legyen vaj, mert úgy finomabb, és az állaga is jobb, nem süpped bele a gyümölcs. (Főnöknő mindig belenyomja, és olyan gusztustalan, amikor keveredik a puding a málnával...
Kérdező!
Te meg írd meg mekkora formát vettél!
Édesem 40 éve így csinálom a gyümölcstortát. Te a főnöködet nem szereted, így a tortáját sem !:)
Eddig vagy 100 embernek írtam le ezen az oldalon is, és nem győzték megköszönni privátba is...
Ne ítélkezz mások receptje felett felett, ha nem tetszik nyomd le a pirosat és el van intézve!
Kedves Kérdező! én írtam a receptet. Az én gyümölcstortaformám felső pereme 26 centi átmérőjű, az alja 23 cm. 4 centi magas a hullámos pereme.
Az enyém nagyon régi, valami ismeretlen bevonatos, ezért én mindig kikenem vajjal és belisztezem.
Sokfélét lehet kapni, de a méretek kb ilyen körül vannak.
Pár centi eltérés nem számít, ez a tortaalap teljesen jó,
egy gyümölcstortának.Habkönnyű piskóta, ami napok múlva sem morzsálódik és szárad ki.( már, ha marad belőle) :)
Ha kipróbálod, nem fogod megbánni :)
üdv.
Isteni sajttortát lehet benne készíteni!
Vagy almatortát, vagy mákos-grízest, de sorolhatnánk napestig. Legjobban a német tortareceptek passzolnak a formához!
Itthon legtöbben a gyümölcstortát ismerik, kár lenne csak arra korlátozni a repertoárt! Főleg ne recept miatt vegyél tortaformát, unalmas lenne mindig ugyanazt enni!
Megjegyzés: Ha a fenti gyümölcstortát elkészítenéd, tényleg keress hozzá más krémet, vajasat valóban! Úgy az igazi. Nemcsak mert a pudding önmagában túl puha, hanem mert túl nedves. A krémnek pedig vízzáró rétegként kell funkcionálnia a gyümölcstortában!
Már jobb az eredmény, ha a fele pudding helyett vajat teszel bele!
Régi receptek egyáltalán nem írnak hozzá puddingot, csak egy nagyon vékony vajas réteget. Csak mivel sokan nem szeretik önmagában a "cukros vajat", ezért szokták hígítani rosszabb esetben puddinggal, jobb esetben finomabb főzött krémmel.
A sajttorta receptjét leírnám, ha nem 1600 km-re lennék az otthonomtól. De neten vannak jó receptek, keress rá!
Elnézést, hogy még csak most, de köszönöm mindenkinek a válaszát.
Végülis csak kölcsönbe kaptam a formát, nem kaptam a boltban, tehát nem tudom mekkora volt, de az olajos piskóta tésztát készítettem el, sima pudinggal a tetején, nem "krémesítve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!