Írnátok nekem receptet a hullámos oldalú, alacsony tortaformához?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
apple tart recept-google
én ezt szoktam leggyakrabban
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Nagyon finom, es pont ilyen formahoz kell, ha jol vettem ki. Keszitsd el, tenyleg erdemes, raadasul nem is nehez. En mult heten keszitettem, de eperrel. Ugy is isteni!;)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A lapos és hullámos falút gyümölcstorta alapjának elkészítéséhez szokták elsősorban használni. Ami pedig jellemzően piskóta tészta... Nekünk két méret is van itthon, hááát... Egy 5, de max. 6 tojásos pistótamassza bőven elég a két formába, még sok is.
Persze mást is lehet benne csinálni...
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Gyümölcstorta forma, amire gondolsz.nem kell bele 6 tojásos piskóta, az tiszta pazarlás.
Az alábbi recept többféle formára is elegendő, és nagyon olcsó, de legfőképpen nagyon könnyű és finom.
Olajos piskóta gyümölcstortához:
14 deka liszt, 14 deka cukor, 2 tojás, fél deci olaj, fél deci melegvíz, egy púp teáskanál sütőpor (kb fél csomag )
a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét pár csepp ecettel kemény habbá verjük.
a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, bele a fél deci olaj és a melegvíz. ebbe keverjük a sütőporos lisztet, majd nagyon óvatosan, hogy ne törjük össze, belekeverjük a kemény tojáshabot is.
A bordázott tortaformát alaposan kikenjük zsiradékkal, beszórjuk liszttel, a felesleget lerázzuk a mosogató felett.a mélyedésbe öntjük a masszát és hagyjuk szépen elterülni.Előmelegített kb 180 fokos sütőben kb 15-20 percig sütjük, míg szép aranybarna nem lesz, a beleszúrt villára nem ragad.
kivesszük a sütőből egy vizesruhára. egy tálat bekenünk vajjal/margarinnal/olajjal, majd raborítjuk a pőiskótára.
a tortaformát hirtelen megfordítjuk, így az lesz felül.
ezt is betakarjuk vizes konyharuhával és így hagyjuk kihűlni, párszor megütögetjük.
kb 10 perc múlva a formát óvatosan leemeljük, és ott a gyönyörű piskótaalap.
Ennek a mélyedésébe öntjük a pudingot, amit 3 deci tejből főzünk jó sűrűre.
Ezt nagyon szépen feldíszítjük kedvünk szerinti gyümölccsel, majd egy csomag tortazselét előírás szerint megfőzünk, és azzal lezárjuk a remekművet.
Egyszerű, olcsó, gyors és nagyon finom gyümölcstorta.
Ha teflonból lesz majd ez a bizonyos tortaforma, akkor csak vékonyan ki kell kenni, de lisztezni nem kell.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Brrr, bocs 4-es, de leírtad a főnöknőm gyümölcstorta receptjét... Vagyis ő is ugyanígy csinálja, olajosan és pudingosan. Gyümölcstortához nagyon nem jó ez a tészta, főleg egy szimpla pudinggal a tetején. Mi a kollégákkal mindig menekülünk ha ezzel a gyümitortával kínál minket.
Sokkal finomabb a rendes piskóta tésztával. Mellesleg 6 tojás 2 torta alapba egyáltalán nem sok. Azaz egybe 3... te is 2 tojást írtál, a kettes válaszoló csak fél-1 tojással írt többet, nem is értem milyen pazarlásról beszélsz. Te tudod.
A gyümölcs és a piskóta közé pedig ne csupán puding menjen, legalább 1/3-a legyen vaj, mert úgy finomabb, és az állaga is jobb, nem süpped bele a gyümölcs. (Főnöknő mindig belenyomja, és olyan gusztustalan, amikor keveredik a puding a málnával...
Kérdező!
Te meg írd meg mekkora formát vettél!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Édesem 40 éve így csinálom a gyümölcstortát. Te a főnöködet nem szereted, így a tortáját sem !:)
Eddig vagy 100 embernek írtam le ezen az oldalon is, és nem győzték megköszönni privátba is...
Ne ítélkezz mások receptje felett felett, ha nem tetszik nyomd le a pirosat és el van intézve!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kedves Kérdező! én írtam a receptet. Az én gyümölcstortaformám felső pereme 26 centi átmérőjű, az alja 23 cm. 4 centi magas a hullámos pereme.
Az enyém nagyon régi, valami ismeretlen bevonatos, ezért én mindig kikenem vajjal és belisztezem.
Sokfélét lehet kapni, de a méretek kb ilyen körül vannak.
Pár centi eltérés nem számít, ez a tortaalap teljesen jó,
egy gyümölcstortának.Habkönnyű piskóta, ami napok múlva sem morzsálódik és szárad ki.( már, ha marad belőle) :)
Ha kipróbálod, nem fogod megbánni :)
üdv.
Isteni sajttortát lehet benne készíteni!
Vagy almatortát, vagy mákos-grízest, de sorolhatnánk napestig. Legjobban a német tortareceptek passzolnak a formához!
Itthon legtöbben a gyümölcstortát ismerik, kár lenne csak arra korlátozni a repertoárt! Főleg ne recept miatt vegyél tortaformát, unalmas lenne mindig ugyanazt enni!
Megjegyzés: Ha a fenti gyümölcstortát elkészítenéd, tényleg keress hozzá más krémet, vajasat valóban! Úgy az igazi. Nemcsak mert a pudding önmagában túl puha, hanem mert túl nedves. A krémnek pedig vízzáró rétegként kell funkcionálnia a gyümölcstortában!
Már jobb az eredmény, ha a fele pudding helyett vajat teszel bele!
Régi receptek egyáltalán nem írnak hozzá puddingot, csak egy nagyon vékony vajas réteget. Csak mivel sokan nem szeretik önmagában a "cukros vajat", ezért szokták hígítani rosszabb esetben puddinggal, jobb esetben finomabb főzött krémmel.
A sajttorta receptjét leírnám, ha nem 1600 km-re lennék az otthonomtól. De neten vannak jó receptek, keress rá!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Elnézést, hogy még csak most, de köszönöm mindenkinek a válaszát.
Végülis csak kölcsönbe kaptam a formát, nem kaptam a boltban, tehát nem tudom mekkora volt, de az olajos piskóta tésztát készítettem el, sima pudinggal a tetején, nem "krémesítve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!