Krémlevesben mivel lehet helyettesíteni a tejszínt?
Találtam egy jó receptet, de sajnos két dolgot is alternatív módon kell megoldanom benne - cukrot még egyszerűen lecserélem édesítőre, viszont nem tudom, hogy a tejszínt mivel cserélhetném ki?
Ez a konkrét összetevőlista egyébként:
Eperkrémleves marcipános túrógombóccal
Hozzávalók
60dkg eper
250ml tejszín (1%-os cukortartalmú)
5dl tej
2ek. cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 csomag főzés nélküli Gála vaníliás puding
túrós nudlikhoz:
25dkg túró
7-8dkg marcipán
2ek. búzadara
1 tojás
Tejre nem, de a tejszínre igen?? hmmm, furcsa.Tényleg a tejföl jöhetne még számításba, de attól savanykásabb lesz, és nem olyan selymes, mint tejszínnel.
Szerintem túl sokfélét szeretnél helyettesíteni, így nem lesz ebből a levesből, olyan, mint elképzeled.
Valószínűleg a tejzsír bizonyos mennyiségét nem bírom. Tejből is megárt a nagy mennyiség - kis mennyiségben bírom, illetve a boltinak alacsony a zsírtartalma.
Egyúttal terhességi cukrom van, ezért a szénhidrátokat is meg kell válogatnom. Ez a recept nagyon tetszik, de sajnos több irányból támadja a diétámat - azért próbálkozom valami közelítéssel :)
Létezik 10 %-os főzőtejszín is, esetleg megpróbálhatnád azt.Nem savanyú, mint a tejfül, de elég sűrű. Pl a "Magyar"
márkájú.
Azért vigyázz magatokra, az egészségetek a legfontosabb.
Kellemes babavárást.
üdv:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!