Tudtok receptet adni az osztrák Milchrahmstrudel-hez, amit úgy kell sütni, hogy tojásos-tejjel leöntjük?
Erröl nem fogsz magyar receptet találni, mert nem ismert MO-on.
Miért nem jó a német nyelvü? Az legalább "müködöképes" recept.
A Milchrahmstrudel nagyjából olyan, mint egy túrós rétes.
Fogsz egy rétestésztát, tölteléknek pedig egy fél csomag toast kenyeret felkockázol - a héját vágd le előzőleg - (ez nagyjából 10-12 szelet?) , hozzáadsz 1/8-ad liter tejet, 2 csomag vaníliás cukrot, egy fél citrom héját hozzáreszeled, 3 tojássárgát, 250 gramm túrót, és 200 gramm tejfölt + ízlés szerinti mennyiségű mazsolát (akár ki is hagyható) és jól elkevered. Közben a tojásfehérjéből kemény habot versz 2 evőkanál cukorral, majd összeforgatod a töltelékkel. (csak óvatosan, különben összetöröd a habot, és teljesen felesleges volt felverni).
Ezzel betöltöd a rétest, feltekered és félreteszed. Aztán fél liter tejet, 2 kanál cukrot, és 1 csomag vaniliáscukrot, és 3 tojást simára elkeversz, majd megkened kis vajjal a rétest, meglocsolod a tojásos tejed harmadával és 170 fokon 40-50 percig sütöd, miközben és 15 percenként öntesz rá mindig egy harmadát a tojásos tejnek.
Az igazi különbség elvileg a túrósrétes és Milchrahmstrudel között, hogy a túrósrétesnél folyamatosan adagolod hozzá a tojásos tejet sütés közben, míg a Milchrahmstrudelnél elvileg miután 20percig sütötted, ráöntöd az összes tojásos tejet, és félig főni fog, félig sülni fog. Én ehhez őszintén szólva még gyáva voltam, mert nem győzött meg az elképzelés kivitelezhetősége: )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!