Milyen az osztrák konyha? Mi a véleményetek róla? Mik azok, amiket mindenképpen ki kell próbálni?
szerintem alapjaiban kicsit hasonlit a magyarhoz. szeretik a zsírosabb ételeket. ami eltérés nem is merik a főzelékeket, husokhoz gyakran esznek szószokat, ami mellé zsemlegombóc a köret. a legfinomabbak: császármorzsa, tafelspitz (levesben fott hus szosszal, zoldsegekkel), kasespatzle (sajtos nokedli piritott hagymaval), tökmagleves
véleményem róla: kicsit kevés zöldséget esznek (viszonyitas kerdese, en imadom a zoldsegeket..:)), magyar konyha változatosabb, de vannak iszonyatosan finom osztrák ételek
egy félig osztrák:)
Tulajdonképpen az első mindent leírt, én csak mint kis színes egészíteném ki: Tulajdonképpen osztrák konyha nincs. (Ausztria egyébkéntis eredeileg csak a mai Felső- és Alsó-Ausztria volt.)
A monarchiának köszönhetően a környező népek erősen hatottak az étkezési szokásaikra. A magyar, cseh, szlovák ételekből sok ugyanúgy megtalálható, mint az olasz, vagy a bajor.
Utolsó. Akkor tulajdonképpen magyar konyha sincs. Mivel a környező nemzetiségek sokat hatottak a konyhánkra, nem beszélve az osztrák, és török uralom befolyásolásáról.
Az elsővel nagyrészt egyetértek, de azt nem mondanám, hogy nem esznek zöldséget:) Felénk - Salzburg - elég sokat esznek..: )
A bécsi szeletben nincs semmi különlegesség, illetve semmi különbség sincs a magyar illetve bécsi közt. A Sachert meg csak a Sacherben érdemes megkóstolni, és Sacherből is csak a bécsi Sacherben, ha már az eredetire kíváncsi az ember:)
Esetleg még a Germknödelt tudom ajánlani, így téli édességként...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!