Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Paleo Palacsinta úgy mint az...

Paleo Palacsinta úgy mint az igazi?

Figyelt kérdés
Minden paleo receptben a tojás alkotja a fő összetevőt. Emiatt ugyan finom, de túl tojásos lesz a paleo féle palacsinta. Létezik plaeo összetevőkkel olyan higítású palacsinta tészta mint az igazi?! Vagy nyugodtan vegyem alapul a normál palacsinta receptet, csak paleo lisztet és tej helyett kókusztejet és/vagy szódát használjak?
2014. ápr. 20. 20:51
 1/6 A kérdező kommentje:
Egyáltalán mi az oka a túlzott tojásos alapnak?
2014. ápr. 20. 20:52
 2/6 anonim ***** válasza:
50%
Semmiképp se térj el tőle! Az már nem paleó! Így kell sütni, ahogy az ősember is falta.
2014. ápr. 20. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
78%

Az ősember még a tüzet sem ismerte, palacsintát pedig nem sütött. Semmilyen kutatás vagy értékelhető adat nicns arról, hogy az ősember mit evett.

Az egész "receptet" egy levitézlett informatikus találta ki. A sok ostoba pedig követi.

2014. ápr. 20. 21:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

Nem véleményt kértem a palórol, hanem receptet tapasztalt embertől.


Az ne zavarjon senkit, hogy a Paleo hírdetők soha nem állították, hogy egy az egyben azt készítik és eszik amit az ősember evett. Nem magyarázom, mert a korlátoltság annyira határtalan, hogy úgysem olvasnának utána a kritizálók. Nekik ajánlom továbbra is a mainstream médiában hírdetet oly "sikeres" nyugati táplákozást. Sok egészséget!


Azért akinek van paleo recept ötlete palacsintára, az kérem írjon.

2014. ápr. 21. 09:52
 5/6 anonim ***** válasza:

Nekem ez vált be:

10 dkg gesztenyeliszt

3 tojás

2,5 dl víz

1/2 tk. só

ízlés szerint eritrit(vagy más paleo édesítő)

1 ek. kókuszzsír a sütéshez

A gesztenyeliszthez hozzáadjuk az ősszes hozzávalót kívéve a kókuszzsírt, simára keverjük.Egy serpenyőben kevés zsiradékot forrósítunk, és 1 merőkanálnyi tésztát beleöntünk. Utána ugyanúgy mint a rendes palacsintát megfordítjuk.


Igaz van benne tojás,de ez a palacsinta nem esik szét, és még finom is!:)

2014. ápr. 22. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

# 5


Köszi! Nincs bajom a tojással, csak eddig olyan palacsinta receptet találtam, amiben az volt a fő összetevő. Ez már jobban tetszik. Kérdés, hogy lehet-e hagyományos, spórolósabb 1-2 tojásos, 4-5dl szódával és paleo liszttel készült palacsintát sütni?

2014. ápr. 22. 16:06

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!