Paleo Palacsinta úgy mint az igazi?
Az ősember még a tüzet sem ismerte, palacsintát pedig nem sütött. Semmilyen kutatás vagy értékelhető adat nicns arról, hogy az ősember mit evett.
Az egész "receptet" egy levitézlett informatikus találta ki. A sok ostoba pedig követi.
Nem véleményt kértem a palórol, hanem receptet tapasztalt embertől.
Az ne zavarjon senkit, hogy a Paleo hírdetők soha nem állították, hogy egy az egyben azt készítik és eszik amit az ősember evett. Nem magyarázom, mert a korlátoltság annyira határtalan, hogy úgysem olvasnának utána a kritizálók. Nekik ajánlom továbbra is a mainstream médiában hírdetet oly "sikeres" nyugati táplákozást. Sok egészséget!
Azért akinek van paleo recept ötlete palacsintára, az kérem írjon.
Nekem ez vált be:
10 dkg gesztenyeliszt
3 tojás
2,5 dl víz
1/2 tk. só
ízlés szerint eritrit(vagy más paleo édesítő)
1 ek. kókuszzsír a sütéshez
A gesztenyeliszthez hozzáadjuk az ősszes hozzávalót kívéve a kókuszzsírt, simára keverjük.Egy serpenyőben kevés zsiradékot forrósítunk, és 1 merőkanálnyi tésztát beleöntünk. Utána ugyanúgy mint a rendes palacsintát megfordítjuk.
Igaz van benne tojás,de ez a palacsinta nem esik szét, és még finom is!:)
# 5
Köszi! Nincs bajom a tojással, csak eddig olyan palacsinta receptet találtam, amiben az volt a fő összetevő. Ez már jobban tetszik. Kérdés, hogy lehet-e hagyományos, spórolósabb 1-2 tojásos, 4-5dl szódával és paleo liszttel készült palacsintát sütni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!