Próbálta már valaki a kólában pácolást?
Annyi mindenben pácolnak manapság, meg sem lepődöm a kólán. A savas közeg puhítja a hús rostjait ez tény, így akár jó is lehet.
Nem próbáltam még.
Tudod, a puding próbája is az, hogy, ha megeszik... :)
én pácoltam már csirkét kólában, finom volt
pontosan nem tudom a kémiáját a dolognak
sütés közben is kenegetni kell gyakran
egyébként van aki a húsvéti sonkát is kólában főzi
Igen én: A lényeg sohasem csak Colában pácolunk mert a cola savaságát kell valaminek topitani.
A colás pácban a húsok max 4órát állhatnak mert különben a hús szerkezetét teljesen szétmarja.
Fontos ,hogy a Pepsi nem jó mert mások az összetevői csak
a Coca -cola jó:
Nekem ez a pác vált be ,csirke húsra ,marhára ,és sertés oldalsra. 1kg -húshoz.
1 dl coca-cola
1 ek méz
2 ek ketchup
1 tk Erős Pista( ha nem szertitek az erőset akkor más paprika krém is jó)
2 ek olaj
nagy csipet só
bors.
Mindent összekeverek,egy tálba majd beleforgatom a húsokat.
Sütni mivel a colátol ragacsos lesz ezért a tepsibe sűtőpapírt vagy foliát teszek . vékonyan lekenem zsíradékkal.
Először kb 30 percig lefedett fóliával sütöm majd grill fokon 15-20percig piritom fólia nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!