Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Próbálta már valaki a kólában...

Próbálta már valaki a kólában pácolást?

Figyelt kérdés
Most, hogy lassan itt a jó idő, elkezdődik a grillezés ideje. Azt hallottam, hogy pár órában pácolás kólában, és finom lesz a hús. Puha, természetesen édeskés, és kissé karamelles "kérget" kap a hús. Igaz ez, próbálta valaki?
2014. ápr. 19. 18:31
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Hát, ez nagy dőreség lehet!
2014. ápr. 19. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Annyi mindenben pácolnak manapság, meg sem lepődöm a kólán. A savas közeg puhítja a hús rostjait ez tény, így akár jó is lehet.

Nem próbáltam még.

Tudod, a puding próbája is az, hogy, ha megeszik... :)

2014. ápr. 19. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
65%

én pácoltam már csirkét kólában, finom volt

pontosan nem tudom a kémiáját a dolognak

sütés közben is kenegetni kell gyakran


egyébként van aki a húsvéti sonkát is kólában főzi

2014. ápr. 19. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Akkor megér egy próbát. A puhulásban biztosan segít, úgy gondolom.
2014. ápr. 19. 19:41
 5/8 doboszoli ***** válasza:
Nem próbáltam, de ha valakinek van/lesz tapasztalata ez ügyben, érdekelne. Még akár jó is lehet...
2014. ápr. 20. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
90%

Igen én: A lényeg sohasem csak Colában pácolunk mert a cola savaságát kell valaminek topitani.

A colás pácban a húsok max 4órát állhatnak mert különben a hús szerkezetét teljesen szétmarja.

Fontos ,hogy a Pepsi nem jó mert mások az összetevői csak

a Coca -cola jó:

Nekem ez a pác vált be ,csirke húsra ,marhára ,és sertés oldalsra. 1kg -húshoz.

1 dl coca-cola

1 ek méz

2 ek ketchup

1 tk Erős Pista( ha nem szertitek az erőset akkor más paprika krém is jó)

2 ek olaj

nagy csipet só

bors.

Mindent összekeverek,egy tálba majd beleforgatom a húsokat.

Sütni mivel a colátol ragacsos lesz ezért a tepsibe sűtőpapírt vagy foliát teszek . vékonyan lekenem zsíradékkal.

Először kb 30 percig lefedett fóliával sütöm majd grill fokon 15-20percig piritom fólia nélkül.

2014. ápr. 20. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Elég érdekes állagú (kinézetű) lehet ez a pác, de a végeredmény az, ami számít. Márpedig jók az összetevők, ami jó ízhatást eredményezhet. Mindenképp ki fogom próbálni. Tárcsás sütésnél lesz letesztelve. Köszönöm, köszönjük!:)
2014. ápr. 20. 10:50
 8/8 doboszoli ***** válasza:
67%
Köszönöm, elmentettem, alkalom adtán kipróbálom.
2014. ápr. 20. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!