Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A karácsonyi borlevest hogy...

A karácsonyi borlevest hogy kell készíteni?

Figyelt kérdés
Karácsonykor borlevest szeretnék készíteni. Egyszer már megpróbáltam, de nem sikerült. Emlékeim szerint tojás is kellett bele és csúnyán összeugrott a levesben. Utána leszűrtem, de nem lrtt az igazi.
2009. dec. 22. 14:52
 1/1 anonim ***** válasza:
Összekeversz öt tojássárgáját egy zacskó habtejszínnel teljesen simára, ehhez keversz még hidegen 2 deci száraz fehérbort. 3 deci száraz fehér bort felteszel forrni, hat-hét szegfűszeggel és fahéjjal; ez lehet egész is és por is és tíz deka cukorral. Ehhez jön egy deci víz még. Mikor felforrt, leveszed a tűzhelyről, és hozzákevered lassan a tojásos keveréket. Vissza teszed a tűzhelyre és még takarékon, alacsony hőmérsékleten kicsit tovább melegíted, de nem forralod. Én még vaníliás cukorral szoktam ízesíteni, de legutóbb kb egy liter leveshez 4 vanília ízesítésű fekete teát tettem, szerintem így lett igazán finom, karakteres. A tetejére tejszínhabot verek, és meghintem fahéjjal. Nagyon finom hidegen is, melegen is.
2012. dec. 26. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!