Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen salátát készítsek, a...

Milyen salátát készítsek, a husokhoz? Ismerem a franciasalit, virslisalit, kukoricasalit, valami ilyen öntetesre gondolok.

Figyelt kérdés
2009. dec. 22. 10:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Füstölt sajt, alma - ezt lehet simán joghurtal amit megfűszerezel izlés szerint, vagy majonézt és tejfölt összekeversz és azzal. Én az utóbbival szoktam nálunk szeretik. De milyen húsról van szó?
2009. dec. 22. 10:47
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Én köretnek ilyet szoktam:

Jégsaláta összetépve+ sárgarépa,zsenge karalábé lerszelve csíkokra+uborka, retek összeaprítva gyufányira+póréhagyma, paprika, paradicsom karikázva. Ezeket leöntöm valamilyen salátaöntettel (lehet sima tartármártás, vagy tejfölben, jogjurtban elkeverek rokfort sajtot, ízesítem kis cukorral, mustárral, sóval)

Szóval leöntöm a salit, megkeverem. Szórok még bele egy kevés kukorica és vörösbab konzervet, pár kemény tojást kockákra vágva, mini mozzarallagolyókat. Ezzel is megkeverem és kész.

Ha laktatóbbnak akarod, keverhetsz bele főtt rizst, vagy bulgurt is.

2009. dec. 22. 10:56
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Burgonyasaláta: ahogy én készítem: 7-8 szem burgonyát egészben hájával együtt megfőzök, majd késsel le kell húzogatni a héját.Szeletekre vágom, de van amikor cikkekre, ehhez adom a lila hagymát, amit először vékonyan szeletelek majd ezeket is felezem, ezeket folyamatosan keverem fakanállal,mert a krumpliról letört részektől krémesebb lesz, végül adok hozzá sok zöld fűszert: főleg apróra vágott petrezselymet, (nyáron újhagymát is). Végül tejfölt majonézzel kikeverek, ehhez is mehetnek zöld fűszerek, és ezzel öntöm le az egészet.

Olívaolajtól még finomabb lesz és egészségesebb.

2009. dec. 22. 13:39
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ja és a joghurt is jó öntetnek.
2009. dec. 22. 13:40
 5/11 A kérdező kommentje:
köszönöm az ötleteket...........
2009. dec. 22. 14:32
 6/11 anonim ***** válasza:
megosztanád velem a kukoricasalátát? imádom, de nem tudom hogy kell elkészíteni. kezdő vagyok 18/L
2009. dec. 22. 19:53
 7/11 anonim ***** válasza:

A majonézes kukoricasalira gondolsz?

Ha igen az én úgy szoktam, hogy: 2 konzerv kukorica, 1 nagy doboz tejföl, 1 kis tudus majonéz, só,bors.

Lecsöpögtetem a kukoricát. Össze keverem a tejfölt, a majonézt és a fűszereket és összekeverem a lecsöpögtetett kukoricával.

Erre gondoltál?

2009. dec. 23. 12:32
 8/11 anonim ***** válasza:
igen majonézes kukoricasali kéne nekem :D jajj de jó hogy nincs benne hagyma azt útálom :) Anyukám a krumplisalit szokta vmi ecetes cuccba hagymával :(
2009. dec. 23. 19:08
 9/11 anonim ***** válasza:
Állni nem kell hagyni, egyből lehet enni? :-) a tejföl a nagy 450g-os, mindegy milyen %-os?
2009. dec. 23. 19:13
 10/11 anonim ***** válasza:
bocsánat de a virslisalátát is megkaphatom? :D
2009. dec. 23. 19:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!