Mennyi lehet az alapanyag 8fő kétszeri étkezésére bográcsgulyásból?
15-25 dkg hússal szoktak fejenként számolni.
Inkább többel számolj mint hogy ne legyen elég.
Persze az sem mindegy ,hogy milyen köret lesz mellé.
A "szabvány" adag fejenként 15 dkg egy étkezésre.
De szerintem ez rengeteg, főleg gulyásból. (legalábbis nekem :D)
Ha kétszer is szándékoztok enni belőle, akkor minimum másfélszeres adaggal számolj, mint amit írtak. tehát 30-35 deka lapocka, vagy csülök/fő vagy amire gondolsz.A vegyes húsoknál a szakaszos főzés javasolt, hústól függően.
hagyma, kiló húsonként két közepes db, kb 40 deka vegyeszöldség, kb ennyi krumpli, 2 púp. ek. minőségi pirospaprika, plusz ízlés szerint mehet bele lecsó (nem sok , ne vigye el az ízt ) fűszerek ízlés szerint, őrölt kömény, bors.
Miután fiúknak főzöl, akik esetleg néhány pohár bort is elfogyasztanak (aminek hatására a törött üveget is megennék)a 10:23-as paraméterei szerintem is helytállóak.
Ha kicsit több a husi,(mondjuk egy kis füstöltet is csempészel bele) és marad másnapra nektek, nem tragédia gondolom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!