Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mennyi lehet az alapanyag 8fő...

Mennyi lehet az alapanyag 8fő kétszeri étkezésére bográcsgulyásból?

Figyelt kérdés
Nem spórolunk, de valami irányvonal jól esne. Még nem főztem kültéren, de rám vár majd a feladat. Disznóból tervezem, lehet vegyes lesz, meglátjuk.
2014. ápr. 17. 09:25
 1/6 anonim ***** válasza:

15-25 dkg hússal szoktak fejenként számolni.

Inkább többel számolj mint hogy ne legyen elég.

Persze az sem mindegy ,hogy milyen köret lesz mellé.

2014. ápr. 17. 09:28
 2/6 anonim ***** válasza:

A "szabvány" adag fejenként 15 dkg egy étkezésre.

De szerintem ez rengeteg, főleg gulyásból. (legalábbis nekem :D)

2014. ápr. 17. 09:32
 3/6 anonim ***** válasza:
2,5 kg hús, 1 kg krumpli.
2014. ápr. 17. 09:35
 4/6 A kérdező kommentje:
Köretnek friss kenyér, csak úgy diétásan, desszertnek meg a folyékony változata! Én is úgy gondoltam, hogy legyen inkább bőven, mint spór, egy rakás hímnek kell főznöm, ez sem utolsó szempont.
2014. ápr. 17. 09:44
 5/6 anonim ***** válasza:
60%

Ha kétszer is szándékoztok enni belőle, akkor minimum másfélszeres adaggal számolj, mint amit írtak. tehát 30-35 deka lapocka, vagy csülök/fő vagy amire gondolsz.A vegyes húsoknál a szakaszos főzés javasolt, hústól függően.

hagyma, kiló húsonként két közepes db, kb 40 deka vegyeszöldség, kb ennyi krumpli, 2 púp. ek. minőségi pirospaprika, plusz ízlés szerint mehet bele lecsó (nem sok , ne vigye el az ízt ) fűszerek ízlés szerint, őrölt kömény, bors.

2014. ápr. 17. 10:23
 6/6 doboszoli ***** válasza:

Miután fiúknak főzöl, akik esetleg néhány pohár bort is elfogyasztanak (aminek hatására a törött üveget is megennék)a 10:23-as paraméterei szerintem is helytállóak.

Ha kicsit több a husi,(mondjuk egy kis füstöltet is csempészel bele) és marad másnapra nektek, nem tragédia gondolom...

2014. ápr. 17. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!