Ilyen kell legyen a sajtos rudacska? :OMit rontok el?
gondoltam megpróbálkozom a sajtos rudacska sütésével,amíg nincs itthon anyum.
Mindent ez a recept alapján próbáltam csinálni: [link]
Először ott volt a baj,hogy nem akart összeállni a tészta, ezért kicsi margarint még tettem hozzá(vaj nincs itthon,ezért azzal csináltam)
Akkor már egész jó lett, valahogy kinyújtottam,felvágtam rudacskákra, megkentem tojással majd jó sok sajtot tettem rá.
Az előbb szedtem ki a sütőből, de kb olyan száraz,mint egy sós keksz,amit boltokban lehet kapni.
Olyan kell legyen? Ropogós,száraz,de az íze nagyon jó.
Mikor legutóbb anyum csinált,az nagyon puha volt.
Elrontottam,vagy ez ilyen kell legyen?:(
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Valószínű ez ilyen ropogós fajta.
Kérdezd meg anyukádat, hogy ő tett-e élesztőt a tésztába. A kelt - pogácsa - tésztából lehet puha sajtost is sütni.
De gratula, hogy próbálkoztál!:)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Az lehetett a gond ,hogy kicsit túl sütötted ezért száradt ki.
Azok a tészták amik zsíradékot tartalmaznak , ha kivettük a sütőböl még tovább sülnek.A forró zsíradék miatt(ezért mielött késznek látod elötte 3-4 perccel ki kell venni a sütőből.
A másik az ilyen zsíradékot tartalmazó tésztát max 160C-on kell sütni ,hogy a zsíradék lassan hevüljön fel és ne hírtelen süljön mert kiszárad.
Ha nagyon száraznak találod akkor megtudod menteni (vegyél tejszínes sajt krémet és keverj bele reszelt sajtott kend meg a rúdakat és ragaszd össze a széleíre is jusson hempergesd meg reszelt sajtba ,és puha lesz.
Ha tejszines sajtkrém nagyon sürü tejfölel hígithatod.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
köszi a válaszokat.
Nem kemény, hanem csak száraz,belül nagyon réteges,pont mint azok a kis kekszek.
Akkor jó? Nem sütöttem túl nagy hőfokon,és kivettem időben,kívülről pont olyanok mint a képen.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ez egy ropogós rudacska.
Annyit tudsz tenni, hogy amikor kihűlt, akkor zárható dobozba teszed, így nem fog megkeményedni. Különben nagyon kemény lesz. De ez alapban ropogós, szóval nem rontottad el.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Igen ez ilyen tészta, direkt ropogtatni való. A neve is ropi :)
Nem rontottál el semmit, anyukád biztosan másik receptet használt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!