Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ilyen kell legyen a sajtos...

Ilyen kell legyen a sajtos rudacska? :OMit rontok el?

Figyelt kérdés

gondoltam megpróbálkozom a sajtos rudacska sütésével,amíg nincs itthon anyum.

Mindent ez a recept alapján próbáltam csinálni: [link]

Először ott volt a baj,hogy nem akart összeállni a tészta, ezért kicsi margarint még tettem hozzá(vaj nincs itthon,ezért azzal csináltam)

Akkor már egész jó lett, valahogy kinyújtottam,felvágtam rudacskákra, megkentem tojással majd jó sok sajtot tettem rá.

Az előbb szedtem ki a sütőből, de kb olyan száraz,mint egy sós keksz,amit boltokban lehet kapni.

Olyan kell legyen? Ropogós,száraz,de az íze nagyon jó.

Mikor legutóbb anyum csinált,az nagyon puha volt.

Elrontottam,vagy ez ilyen kell legyen?:(


2014. ápr. 14. 12:00
 1/8 anonim ***** válasza:

Valószínű ez ilyen ropogós fajta.

Kérdezd meg anyukádat, hogy ő tett-e élesztőt a tésztába. A kelt - pogácsa - tésztából lehet puha sajtost is sütni.

De gratula, hogy próbálkoztál!:)

2014. ápr. 14. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
50%

Az lehetett a gond ,hogy kicsit túl sütötted ezért száradt ki.

Azok a tészták amik zsíradékot tartalmaznak , ha kivettük a sütőböl még tovább sülnek.A forró zsíradék miatt(ezért mielött késznek látod elötte 3-4 perccel ki kell venni a sütőből.

A másik az ilyen zsíradékot tartalmazó tésztát max 160C-on kell sütni ,hogy a zsíradék lassan hevüljön fel és ne hírtelen süljön mert kiszárad.

Ha nagyon száraznak találod akkor megtudod menteni (vegyél tejszínes sajt krémet és keverj bele reszelt sajtott kend meg a rúdakat és ragaszd össze a széleíre is jusson hempergesd meg reszelt sajtba ,és puha lesz.

Ha tejszines sajtkrém nagyon sürü tejfölel hígithatod.

2014. ápr. 14. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nemtudom anyukád mit csinálhatott, de a sajtos rudacska az ropogós és száraz, annak olyannak kell lennie, ez egy ilyen fajta rágcsa. Szerintem anyukád valami mást csinálhatott, vagy elrontott valamit. :/
2014. ápr. 14. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Anyukám szokott ilyet csinálni, abban még van egy kis ecet is. Nem puha, de azért keménynek se mondanám. Inkább száraz.
2014. ápr. 14. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat.

Nem kemény, hanem csak száraz,belül nagyon réteges,pont mint azok a kis kekszek.

Akkor jó? Nem sütöttem túl nagy hőfokon,és kivettem időben,kívülről pont olyanok mint a képen.

2014. ápr. 14. 12:23
 6/8 anonim ***** válasza:

Ez egy ropogós rudacska.

Annyit tudsz tenni, hogy amikor kihűlt, akkor zárható dobozba teszed, így nem fog megkeményedni. Különben nagyon kemény lesz. De ez alapban ropogós, szóval nem rontottad el.

2014. ápr. 14. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha sütőpor helyett kis felfuttatott élesztőt teszel bele és ha szárz még a tészta, akkor nem vajat, hanem kevés tejfölt, akkor nem lesz ennyire száraz a sajtos rúd, de ez ilyen fajta.
2014. ápr. 14. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Igen ez ilyen tészta, direkt ropogtatni való. A neve is ropi :)

Nem rontottál el semmit, anyukád biztosan másik receptet használt.

2014. ápr. 14. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!