Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Most költöztem kollégiumba,19...

Most költöztem kollégiumba,19 éves vagyok és semmit nem tudok főzni. Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Anyukám semmire nem tanított meg, tésztát sem tudok csinálni...Semmit. Olyan gáznak érzem, és nem akarok a konyhában bénázni mindenki előtt egy tésztával, így inkább meg sem próbálom. De így meg éhes vagyok és valamikor meg kéne már tanulnom. Ilyen legalapabb dolgokat sehol nem írják le a neten. Miket próbáljak ki? Nincs le írva valahova, hogy pontosan hogy kell csinálni, minden részletet leírva? Elegem van már az instant levesekből és csokikból, ilyeneken élek....
2014. márc. 31. 18:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Tepsis kaják is nagyon egyszerűek.

Veszel pl. csirkecombot. (de lehet, bármilyen hús, amit szeretsz, vagy hal). Befűszerezed. Pl. sót-mustárt-olajat kikeversz egy tálban, esetleg valami zöldfűszerrel pl. petrezselyem, ilyet zacskósat is lehet kapni. Bekened a husokat, beteszed a tepsibe. Ez önmagában ehető rizzsel. vagy kenyérrel, de a legjobb, ha mellé szeletelsz egy kis hámozott krumplit, paradicsomot, paprikát. Egybe megsütöd az egészet. Finom, laktató, egyszerű, egészséges.

Legközelebb fűszerezheted másképp, vagy vehetsz pl. csirkefűszert, eheted hasábbal, főtt krumplival, salátával, egyik sem nehéz.

Szintén tepsis kaja, pl fogsz cukkinit. Meghámozod. Kivályod a közepét, teszel bele virslit. Tejfölt kikeversz sajtal és sóval azt ráteszed a cukkinis-virli tetejére. Cukkini hot-dog. Imádom, a legjobb, ha épp fogyózom.

Főzelék: olcsó, gyor, egyszerű ételek, de íme egy legegyszerűbb recept. Fogsz egy zacskó sárgaborsót. Neked bőven elég a negyede, is. Egy lábasba beleteszed , öntesz rá vizet és hagyod állni egy éjjel. Másnap, leöntöd a vizet, teszel a sárgaborsó mellé aprított répát, fehérrépát és hagymát esetleg fokhagymát. Újra felöntöd vízzel, úgy , hogy ellepje. Sót, babérlevelet dobsz mellé. Közepes tűzön puhára főződ, ha puha, botmixerrel néhány meríéssel pürésíted. Kész.

Legközelebb, mikor pedig hazamész, kérd meg anyukádat, hogy mutasson pár fogást. Hamar bele lehet jönni. Zöldséglevesek, krémlevesek, nagyon könnyűek. Illetve amiket előttem írtak, mind jó ötlet, és tényleg hamar bele lehet jönni.

2014. márc. 31. 23:04
 12/14 anonim ***** válasza:
8-as vagyok, a legegyszerűbb tejberizst rosszul írtam, az 1 bögre tej az egy doboz=1 liter tej!!!!
2014. ápr. 1. 07:30
 13/14 anonim ***** válasza:
Ha a tészta megy, akkor vehetsz bolognai alapport, a zacskón rajta van a használati utasítás.
2014. ápr. 1. 10:02
 14/14 anonim ***** válasza:

És azt ki mondja, hogy kollégiumban főzni KELL?

Napközben simán ehetsz valami menzán is, este meg nem kell már főtt kaja... Egyáltalán nem muszáj. Semmiféle kényszer nincs!

Az meg hol érdekel, hogyha nem sikerül egy kaja elsőre? Kinek van hozzá köze a kollégiumban mégis?

Komolyan mondom, nem értem az embereket...

2014. ápr. 23. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!