Most költöztem kollégiumba,19 éves vagyok és semmit nem tudok főzni. Tudnátok segíteni?
egyetemen alap kaja a ramen leves (tésztaleves)
Ugyan már!
Engem sem tanítottak meg otthon főzni.
www.nosalty.hu vagy valami hasonló, és menni fog minden, ha akarod.
Milyen alap dolgokra gondolsz?
Azokat is leírják. Egyik sem nehéz dolog.
Legegyszerűbb de jó rizs: 1 bögre legolcsóbb B rizst, 3 bögre vizet egy lapos evőkanál sóval felteszed főni. Mikor felforr, fedő alatt főzöd 12 percig. Utána egy szűrőn átöblíted, átmosod, lecsepegteted.
Legegyszerűbb tarhonya: Egy fél kilós sörét tarhonyát megpirítasz 3 evőkanál olajjal. (=Kevergeted, amíg a szemek fele enyhén barna nem lesz). Utána ráöntesz 8 dl vizet és betakarod, főzöd 12 percig. Elzárod a tüzet és letakarva hagyod még 5 percig.
Legegyszerűbb tejberizs: 1 bögre tejet, 1 bögre vizet, 1 bögre rizst, 6 evőkanál cukrot, 1 csipet sót felforralsz és főzöd még 20 percig letakarva. Utána tüzet elzárni és úgy hagyni letakarva még fél óráig. Végén keverhetsz bele vajat és vaniliás cukrot, de nem fontos.
20 éves koromig én se főztem zacskós levesen kívül semmit, de hamar belejöttem, nem olyan nehéz, és nem fél napig készülő csodákkal kell kezdeni.
Nézegess a neten recepteket, sok helyen írják mi mennyire nehéz, amelyik leírás alapján menni fog, azt próbáld ki.
Serpenyőben, wokban sütni sem olyan nehéz, akár párolva, akár olajban, bundában - nekem a sima paprikás lisztes vagy a sörtésztás a könnyebb, a hagyományos szétesősebb. Vagy pl. sütőbe berakható egytálételek, mint a rakott krumpli.
Egyik kedvenc gyorskaja a darált hús, megpirítod és nagyjából bármit lehet bele tenni, ha lusta vagy ráöntesz egy üveg szószt és kész.
Mellé pedig spagettitészta, nekem a zacskós utasítás után nem mindig jó, legegyszerűbb mindent kóstolgatni :)
Ne panikolj, nem vagy egyedul ezzel, sot!:) Ezeket siman meg tudod csinalni elsore is es valtozatosak.
Tejberizs vagy tejbegriz friss gyumolcsokkel.
Serpenyoben sult csirkemell barna rizzsel/mirelit zoldseggel/fott petrezselymes krumplival/salataval.
Hajaban sult krumpli tejfolos martassal/paradicsom martassal/hazi bbqval.
Omlett zoldsegekkel/sajttal/sovany felvagottal egyutt sutve.
Serpenyos gombaszeletek reszelt sajttal es friss paradicsommal.
Spagetti zacskos bolognai martassal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!