Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi ennek a süteménynek a neve?

Mi ennek a süteménynek a neve?

Figyelt kérdés

Régebben csináltam, de elkevertem a receptet és csak nagyon kevésre emlékszem.

Túróstészta-szerü volt a kiindulás, talán mazsola/befött is volt benne, meg mintha tojásos-tej lett volna sütés elött ráöntve. Nagyon egyszerü, gyorsan elkészíthetö, "ronda" edesség volt, de finom.

De nem vargabéles volt, hanem valami más.

Aki ismeri, legyen szives segíteni. Köszönöm!

2014. márc. 29. 07:59
 1/5 anonim ***** válasza:
73%
Stíriai metélt talán ?Bár az nem ronda, de finom:)))
2014. márc. 29. 12:33
 2/5 A kérdező kommentje:
sajnos nem, de azért köszi a tippet. A ronda meg azért volt idézöjelben, mert nem kimondottan szép süti.
2014. márc. 29. 14:05
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Persze értettem :) emlékszem még a csokito reklámra a "ronda, de fonom " szlogennel :))

Improvizálj valamit az emlékeid alapján, szerintem finom lesz.Én úgy csinálnám, mint a máglyarakást valahogyan, mármint a tojásos tejet illetően. szóval valami tésztát kockát, vagy metéltet jó citromos túróval összekeverném, 4 tojás sárgáját kikevernék cukorral, tejjel, ezzel nyakonönteném, hogy mindenhova jusson belőle. persze jó édes legyen, bele mazsola, talán a túróba is kellene cukor.

elteríteném egy vajazott jénaiba, majd a tojások keményre felvert habjával beborítanám. be a sütőbe és a hab pirulásáig sütném.

csak tipp,de lehet hogy én ki fogom próbálni, amit most kiötlöttem :)

üdv.

2014. márc. 29. 15:53
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Én hasonlót olvastam valamelyik nap. Ugy hivták, hogy lusta asszony rétese. Csak bele kell szórni mindent egy tepsibe, és leönteni tojásos tejjel, de pontosan nem tudom. Próbáld meg a guglit.
2014. márc. 29. 17:18
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, idöközben egy másik kérdésnél olvastam egy választ, ami nagyon hasonlít arra, amire melékszem, Tiroli kocka néven ajánlotta valaki.
2014. márc. 29. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!