Milyen könnyen elkészíthető szülinapi tortát ismertek?
Amihez nem kell sok tojás például, meg hogy ne elvágni kelljen és úgy bele a töltelék,mert az nem megy :(
Vmi finom krémes, joghurtos, ami nem macerás :D
Előre is köszike!
Én kakaós piskótát szoktam egy egyszerű tejszínes csokis krémmel és van amikor teszek bele meggyet is.
Itt a krém recept:
4 dl tejszín
15 dkg csoki
5 dkg cukor
10 dkg margarin
A tejszín felét felfőzöd a cukorral és a darabokra tört csokival.Ha kihűl belekevered a margarint és a maradék felvert tejszínt.Én szoktam a tejszinbe habfixálót is tenni de elvileg nem esik össze anélkül se.
Én ilyet sütöttem a mai szülinapomra.
Hozzávalók:
3 tojás
20 dkg cukor
1/4 liter tej
20 dkg darált mák
20 dkg liszt (15 dkg rétes, 5 dkg sima)
1 sütőpor
1 citrom héja / (5 csepp citromolajat használtam)
A tojásokat robotgéppel kikevertem a cukorral, hozzáadtam a mákot, a citromolajat, majd felváltva adagoltam bele a sütőporos lisztet és a tejet. Egy kisebb sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem a tésztát, és a tetejére szórtam fél üveg magozott meggyet. Előmelegített sütőben, légkeverésen 150 fokon tűpróbáig sütöttem. (30 perc)
Máklepény, de kerek formában.
Mikor kihült, citrommázat tettem rá, és arra tettem az apró marcipán-virágokat.
Ízlett mindenkinek.
Tészta:
40 dkg liszt
2 csomag sütőpor
1 teáskanál só
1 evőkanál cukor
6 dl tej
2 tojás
10 dkg olvasztott vaj
Amerikai palacsinta elkészítése:
A lisztet keverjük össze az 1 evőkanál kristálycukorral, a 2 csomag sütőporral és a teáskanál sóval.A lisztes keverék közepébe készítsünk egy kis mélyedést, ebbe öntsük bele a vajat, majd adjuk hozzá a korábban már összekevert 6 dl tejet és a 2 tojást.Keverjük a masszát csomómentesre.Ezután egyenként süssük ki a palacsintákat olaj nélkül!!!
Krémnek én 8 dl tejből és 2 csomag vaníliás pudingporból, plusz két ek vajból csináltam egy krémet. A vajat még a forró, már megfőtt pudinghoz keverd.
Ha langyosra hűlt, meg lehet tölteni vele a palacsintákat.
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!