Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudtok mondani egyszerű orosz...

Tudtok mondani egyszerű orosz vagy ukrán receptet?

Figyelt kérdés

Hali!

Valami egyszerű, de finom orosz esetleg ukrán bevált receptet tudtok írni? (lehetőleg ne legyen túl drága)

Köszönöm!



2014. márc. 20. 16:29
 1/2 anonim ***** válasza:
60%

Borscs (orosz céklaleves)

40 dkg cékla

1 kis fej hagyma

1 nagy sárgarépa

1 nagy fehérrépa

30 dkg fehérkáposzta

10-12 szál snidling

30 dkg marhalábszár (leveshús)

50 dkg marhacsont

1 babérlevél

2+2 evőkanál Vénusz olaj

1 evőkanál cukor

2 evőkanál paradicsompüré

2 evőkanál citromlé

2 dl tejföl

2 evőkanál liszt

A céklát megmossuk, meghámozzuk, és vékony csíkokra-szeletkékre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, finomra aprózzuk. A répaféléket megtisztítjuk, vékony hasábokra vágjuk. A káposztát megmossuk, apróra felkockázzuk, a snidlinget leöblítjük, felaprózzuk.

A húst és a csontot megmossuk, 1,5 l hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a babérlevelet, ízlés szerint sót, néhány szem borsot, és lassú, gyöngyöző forralással puhára főzzük. Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, rádobjuk a céklát, hozzáadjuk a cukrot és a paradicsompürét, meghintjük néhány csepp citromlével és egy kevés sóval. Fedő alatt, mérsékelt tűzön, saját levében puhára pároljuk. Egy nagyobb edényben, a maradék 2 evőkanál olajban megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a répaféléket, néhány percig együtt pirítjuk. Rádobjuk a káposztát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, lassú tűzön, saját levében puhára pároljuk, végül hozzákeverjük a párolt céklát levével együtt. Kivesszük a húst a levesből, kis kockákra vágjuk. A levest a zöldségekhez szűrjük, felforraljuk. A tejfölt simára keverjük a liszttel, a leveshez adjuk, beletesszük a húst, és jól összeforraljuk, citromlével savanyítjuk. Snidlinggel megszórva, forrón tálaljuk, külön csészében további tejfölt adhatunk mellé.

2014. márc. 20. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Személyes nagy kedvencem: Vareniki :)


tészta:

325 g liszt búzaliszt

150 g víz

1 / 2 tojás

tejföl ízlés szerint

só ízlés szerint


töltelék:

560 g burgonya

100 g hagyma

40 g olaj

őrölt fekete bors


elkészitése:

a vizet felteszem főni, majd a lisztet belekeverem alaposan.

ha egy kicsit kihűlt már, hozzáadom a tojást és a sót is,sima tésztává dolgozom ki, majd 30 percre meleg helyen hagyom .

közben elkészítem a tölteléket:

a burgonyát megfőzöm és áttöröm, hozzákeverem az olajba pirított hagymát .

a tésztát 1.5 mm vastagra kinyújtom , 4-5 cm -re köröket szaggatok ki belőle.

a tölteléket elosztom rajta, a tésztát ráhajtom , kicsit össze is nyomkodom a széleit.

enyhén sós vízben kifőzöm és utána olajon átpirítom az egészet.

párolt hagymával és tejföllel tálalom.


[link]


elkészíthető másféle töltelékkel is, pl. káposztával, meggyel, stb.

2014. márc. 22. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!