Tudtok mondani egyszerű orosz vagy ukrán receptet?
Hali!
Valami egyszerű, de finom orosz esetleg ukrán bevált receptet tudtok írni? (lehetőleg ne legyen túl drága)
Köszönöm!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Borscs (orosz céklaleves)
40 dkg cékla
1 kis fej hagyma
1 nagy sárgarépa
1 nagy fehérrépa
30 dkg fehérkáposzta
10-12 szál snidling
30 dkg marhalábszár (leveshús)
50 dkg marhacsont
1 babérlevél
2+2 evőkanál Vénusz olaj
1 evőkanál cukor
2 evőkanál paradicsompüré
2 evőkanál citromlé
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt
A céklát megmossuk, meghámozzuk, és vékony csíkokra-szeletkékre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, finomra aprózzuk. A répaféléket megtisztítjuk, vékony hasábokra vágjuk. A káposztát megmossuk, apróra felkockázzuk, a snidlinget leöblítjük, felaprózzuk.
A húst és a csontot megmossuk, 1,5 l hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a babérlevelet, ízlés szerint sót, néhány szem borsot, és lassú, gyöngyöző forralással puhára főzzük. Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, rádobjuk a céklát, hozzáadjuk a cukrot és a paradicsompürét, meghintjük néhány csepp citromlével és egy kevés sóval. Fedő alatt, mérsékelt tűzön, saját levében puhára pároljuk. Egy nagyobb edényben, a maradék 2 evőkanál olajban megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a répaféléket, néhány percig együtt pirítjuk. Rádobjuk a káposztát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, lassú tűzön, saját levében puhára pároljuk, végül hozzákeverjük a párolt céklát levével együtt. Kivesszük a húst a levesből, kis kockákra vágjuk. A levest a zöldségekhez szűrjük, felforraljuk. A tejfölt simára keverjük a liszttel, a leveshez adjuk, beletesszük a húst, és jól összeforraljuk, citromlével savanyítjuk. Snidlinggel megszórva, forrón tálaljuk, külön csészében további tejfölt adhatunk mellé.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Személyes nagy kedvencem: Vareniki :)
tészta:
325 g liszt búzaliszt
150 g víz
1 / 2 tojás
tejföl ízlés szerint
só ízlés szerint
töltelék:
560 g burgonya
100 g hagyma
40 g olaj
őrölt fekete bors
só
elkészitése:
a vizet felteszem főni, majd a lisztet belekeverem alaposan.
ha egy kicsit kihűlt már, hozzáadom a tojást és a sót is,sima tésztává dolgozom ki, majd 30 percre meleg helyen hagyom .
közben elkészítem a tölteléket:
a burgonyát megfőzöm és áttöröm, hozzákeverem az olajba pirított hagymát .
a tésztát 1.5 mm vastagra kinyújtom , 4-5 cm -re köröket szaggatok ki belőle.
a tölteléket elosztom rajta, a tésztát ráhajtom , kicsit össze is nyomkodom a széleit.
enyhén sós vízben kifőzöm és utána olajon átpirítom az egészet.
párolt hagymával és tejföllel tálalom.
elkészíthető másféle töltelékkel is, pl. káposztával, meggyel, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!