Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudtok mondani valmi olyan...

Tudtok mondani valmi olyan ütőképes lecsó receptet ami megállná a helyét egy versenyen?

Figyelt kérdés

Helo

Haverom a szomszéd faluba lakik ahol van nemrég óta lecsó verseny amely meglepően híres lett és kb. egy hónapja volt egy őtült ötletünk hogy ezen indulunk, ő már tavaly indult de a szüleivel.

Szeretem a lecsót és anyám szokott is csinálni sokszor de mivel nem igazán szeretem a husokat főleg kolbászt levesbe, főzelékbe, lecsóba ezért csak olyan receptet tudok amibe ezek nincsenek és ez nem lenne elég jó a zsűrinek szerintem

ja és én úgy eszem a lecsót hogy kenyérrel mártogatom nem villával

ha tudtok olyat írjatok amivel már ti is voltatok hasonló verseny ha egyáltalán van máshol ilyen

köszi



2014. márc. 18. 16:47
 1/8 anonim ***** válasza:

Felénk divat törpeharcsát főzni a lecsóba .

vagy estleg még velőt is lehet bele főzni

2014. márc. 18. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

A lecsófőző versenyek, fesztiválok augusztusban , de inkább szeptemberben szoktak lenni.Szóval kicsit korai még rákészülni, mert még "gyakorolni " is drága mulatság lenne.

De, hogy felizgassam egy kicsit a képzeletedet, a csapatom nyert már a lecsómmal, ami erdeigombás, őzmájas, színes húsospaprikás volt (kalif. vagy almapaprika ) aranysárga petrezselymes-fokhagymás nokedlivel.

Persze "szelíd" változatban is finom, vagyis csiperkével és csirkemájjal :)

2014. márc. 18. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:

tudom ez is augusztusba lesz csak szeretnék rákészűlni mert az alapoktól kezdem és nekem nem drága mulatság mert termesztünk paradicsomot, paprikát.....

és köszi a válaszokat

2014. márc. 18. 18:30
 4/8 anonim ***** válasza:

Cigánylecsó?

Csirkeaprólékkal és / vagy csirkemájjal csinálod. (hagymát olajon megpárolod, pirospaprikát teszel rá, majd a husokat, sót. Mikor majdnem kész a pöri, beleteszed a paradicsomot, paprikát és így főzöd készre. Sztem nagyon finom.

2014. márc. 18. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 doboszoli ***** válasza:

Az ilyen autentikus ételeknél Csermanek Jani bátyánk mondását preferálom: "A krumplileves, az legyen krumplileves." Kis izgalom belevihető, de az alapokat tartsuk.

Nálam a lecsó:

Szép, vastag húsú, (nem baj, ha kezd színesedni, sőt)TV-paprikát szeletelek,(ha kicsit fonnyadt nem baj, kevesebb a víz) a csumát kitöröm belőle, ami mag benne marad, bele is főzöm. A tiszta paprika súlya felének megfelelő érett paradicsomot hámozok, kockára vágom.

Alapanyag kilónként 20 dekányi hagymát szálasra vágok.

Jóféle füstölt szalonnát kiolvasztok, a kisült pörcöt benne hagyva meghervasztom a hagymát, majd rá a paprika.

Pár percig kevergetem, ha kezd összeesni, mehet rá a paradicsom.

Sóval, borssal, kis fokhagymával, pici cukorral fűszerezem, készre sütöm. Igénytől függően, (én nem bánom benne) kolbászdarabkákat főzhetünk bele.

Ami számomra fontos:

A paprika puhuljon meg, ne hersegjen, de a héja ne pöndörödjön le!

Úgy igazítom a fedő alatti, és fedő nélküli főzési időt, hogy a végére éppen a kívánatos sűrűségű tartalmas, tunkolható szaft maradjon.

A tojás eléggé megosztó, én szoktam 1-3 darabot belekeverni, nem dominál, de összefogja a szaftot.

Ha a paprika nem színes, pici őrölt paprikával színezem, inkább csak a szemnek.

2014. márc. 19. 06:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

A mi kis városunkban is szokott lenni lecsó-főző verseny, mondjuk én nem versenyzek, de ahogyan készítem:


Szálasra vágott vöröshagymát és karikára szelt zöldpaprikát összedinsztelek kevés zsíron, majd beleforgatom a karikára szelt csípős füstölt kolbászt, (ez egyébként kiadja a színét is), és ezek után beleborítom a cikkekre vágott lédús, érett paradicsomot. Sóval-borssal ízesítem.

Amikor már a paradicsom héja jócskán göndörödik, akkor kavarom bele az előre megfőzött rizst, egy kicsit összeforr. Villával, de ha akarod, akár finom puha, frissensült kenyér-serclivel is tudod eszegetni!

2014. márc. 19. 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
köszi, majd ha jön a lecsó szezon megpröbálom megcsinálni őket, csak biztosra akarok menni ezért kérdeztem most :)
2014. márc. 19. 16:22
 8/8 anonim ***** válasza:
Ratatouille libamajjal.
2014. márc. 20. 00:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!