Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Segitseg? Nagyon fontos! Valaki?

Segitseg? Nagyon fontos! Valaki?

Figyelt kérdés

holnap

vendegek jonnek ebedre,a menu husleves, zoldsegeskrumpli sulthus es

rantotthus. na most a problema hogy hogyan tudok isteni finom aranylo

huslevest kesziteni,es hogy tudom elkesziteni a sulthust hogy

izes,szaftos omlos hus legyen. (minden csirkebol lesz,a rantott es a

sulthus felso,es alsocombbol(sutozacsko nelkul szeretnem elkesziteni a

sulthust!) varok minden tanacsot tippet sajat

tapasztalatokat,recepteket!


2014. márc. 14. 15:40
 1/9 anonim válasza:
Nagyon jópofa kérdés amúgy. :) Én a helyedben viszont nem itt nézelődnék. A no salty -n és az olcsoreceptek oldalakon is rengeteg nagyon ügyes háziasszony osztotta már meg a saját praktikáit, amelyekből kedvedre válogathatsz. Biztos vagyok benne hogy azokon az oldalakon megtalálod a legjobb megoldást. :)
2014. márc. 14. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

A befüszerezett,csirkecombokat : tedd tepsibe foliázd le tedd a sütőbe : Párold meg amikor a hús megpuhult vedd le a foliát: A pecsenyelével ami tepsiben lett locsold meg. 15 perenkét 2-3 locsold meg a comb sulyától függöen.

Igy finom omlos puha és levállik a csontról.

A húslevest pedig nagyon sok friss zöldséggel főzd meg.

Nekem az vált ,be ,hogy a sárgarépát 3-4 perccel elöbb teszem mint a többit zöldséget. így sárgárépa karotin tartalma miatt szép sárgára szinezi levest. Étel ízesitöket soha nem teszek levesbe inkább több ,zöldséget.

Lassú tüzön ,épp csak ,hogy pötyögjön.

Rántott húshoz pedig ezt javaslom finom puha lesz a hús:

[link]

2014. márc. 14. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
52%

A húslevesbe tegyél /remélem az nem csibe/ egy jó darab velős csontot, esetleg egy-két szelet marhahúst. Répát, zellert, fehérrépát, friss petrezselymet összekötve, két fej hagymát egészbe, pár gerezd fokhagymát egészbe, egy darab karalábét félbevágva, és egy darab kelkáposztát. Ha ezek benne vannak, gyönyörű sárga lesz a leves, és nem kell hozzáadni semmilyen leveskockát vagy vegetát.

A főtt húshoz én szoktam csináli egy kis meggymártást, és pár szem főtt krumplit.


A csibét amit sütsz, fűszerezd be. Ha a fűszereket nem ismered, akkor vegyél hozzá sült csirke fűszersót. Tedd tepsibe, vágj mellé hagymát, szórj mellé néhány gerezd fokhagymát, és karikázz rá egy zöldpaprikát. Tegyél alá kevés olajat, és vizet. Ezt takard le alufóliával, majd tedd a sütőbe kb 180 fokra. Fél óra múlva /a felmelegedéstől számítva/ vedd le a fóliát, a szaftba kotord bele a húsról a zöldségeket, ne égjenek meg, és süsd ropogósra.


A rántott húst, ha nem hagyományosan szeretnéd, egy kis füstölt sajtot reszelj a tojásba, és sok szezámmagot keverj a morzsához. Finom lesz.

2014. márc. 14. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Bocs elírtam, egy kis darab kelkáposztát.
2014. márc. 14. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim válasza:
51%
Aranyló és átlátszó akkor lesz a húsleves ha folyamatosan leszedegeted a habot ami a hús főlése közben keletkezik,másként nagyon zavaros fog lenni.Húslevest mikor főzöd nem kell,hogy fedő alatt legyen.
2014. márc. 14. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim válasza:
47%

Én úgy szoktam elkésziteni,hogy a sütnivaló húst lesózom mindkét oldalán,levegetázom és hagyom állni kb egy óra hosszát,ugyanigy a kruplit nagyobb darabokra szelem,azt is lesózom+vegeta és áll.Utána bele a tepsibe,amibe teszek egy kis olajat,vöröshagymást,fokhagymát,esetleg kis babérlevelet is és szemes borsot.Én mindig teszek rá fóliát,mert ellenben le ég.


A hús levest hasonlóképpen készitem mint ahgyan az előzőek irták,bár én nem teszek bele sem karalábét és káposztát sem.A végén amikor kész,leszüröm,hogy minél tisztább legyen és a benne megfőtt,húst,sárgarépát,zölséget,hagymát tésztát külön tálaló edényre teszem,és mindenki a sját izlésének megfelelően tud válogatni az összetevőkből.

2014. márc. 14. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Még egy dolog a tiszta aranyló húsleveshez. Az előbb lemaradt. Meg kell abálni a húst, ami annyit jelent, hogy sima vízbe felteszed főni. Forralod pár percet, majd csap alatt leöblíted a husikat egyesével, hogy az a sok /addigra főtt/ apró "cafat" ne legyen rajta. Kimosod a fazekat, és visszateszed a tiszta husit. Egy kis habosodás, szűrővel való meregetés még így is lesz a főzési idő alatt, de sokkal kevesebb.
2014. márc. 14. 16:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Jó húslevest csak kövér tyúkból lehet főzni. Nem kell a húst sem leöblíteni, sem a habját leszedni. Ha lassú tűzön főzöd, akkor nem lesz zavaros.

A rántott húst olajban süsd ki, de a sült hús alá zsírt tegyél.

2014. márc. 14. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
50%
Utolsóval értek egyet, ha lassú tűzön főzöd a levest, nem lesz zavaros, nekem anyósom mutatta és nagyon finom húslevest szokott csinálni és amióta mutatta, én is:-)Nekem ha tyúkból, ha csirkéből készitem mindkettő izlik, bár azért a tyúk húslevesnek nincs párja. Mindent egyszerre rakok bele, húst,répát, hagymát, petrezselymet, fokhagymát... lassú tűzön fő amig puha nem lesz minden, én rakok bele leveskockát, rozmaringot, tárkonyt is (illetve mi át szoktuk szűrni a levest és csak a répákat rakom bele). A szaftos húst már leirták előttem. Rántott csirkét én úgy szoktam hogy előre megfőzöm a csirkecombokat, biztos ami tuti alapon, a rántott csirkemellet pedig úgy hogy vékony csikokra vágom a husit és igy a legjobb, omlós és nem száraz de ha jól értelmeztem te a rántott húst combra értetted.
2014. márc. 14. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!