Segitseg? Nagyon fontos! Valaki?
holnap
vendegek jonnek ebedre,a menu husleves, zoldsegeskrumpli sulthus es
rantotthus. na most a problema hogy hogyan tudok isteni finom aranylo
huslevest kesziteni,es hogy tudom elkesziteni a sulthust hogy
izes,szaftos omlos hus legyen. (minden csirkebol lesz,a rantott es a
sulthus felso,es alsocombbol(sutozacsko nelkul szeretnem elkesziteni a
sulthust!) varok minden tanacsot tippet sajat
tapasztalatokat,recepteket!
A befüszerezett,csirkecombokat : tedd tepsibe foliázd le tedd a sütőbe : Párold meg amikor a hús megpuhult vedd le a foliát: A pecsenyelével ami tepsiben lett locsold meg. 15 perenkét 2-3 locsold meg a comb sulyától függöen.
Igy finom omlos puha és levállik a csontról.
A húslevest pedig nagyon sok friss zöldséggel főzd meg.
Nekem az vált ,be ,hogy a sárgarépát 3-4 perccel elöbb teszem mint a többit zöldséget. így sárgárépa karotin tartalma miatt szép sárgára szinezi levest. Étel ízesitöket soha nem teszek levesbe inkább több ,zöldséget.
Lassú tüzön ,épp csak ,hogy pötyögjön.
Rántott húshoz pedig ezt javaslom finom puha lesz a hús:
A húslevesbe tegyél /remélem az nem csibe/ egy jó darab velős csontot, esetleg egy-két szelet marhahúst. Répát, zellert, fehérrépát, friss petrezselymet összekötve, két fej hagymát egészbe, pár gerezd fokhagymát egészbe, egy darab karalábét félbevágva, és egy darab kelkáposztát. Ha ezek benne vannak, gyönyörű sárga lesz a leves, és nem kell hozzáadni semmilyen leveskockát vagy vegetát.
A főtt húshoz én szoktam csináli egy kis meggymártást, és pár szem főtt krumplit.
A csibét amit sütsz, fűszerezd be. Ha a fűszereket nem ismered, akkor vegyél hozzá sült csirke fűszersót. Tedd tepsibe, vágj mellé hagymát, szórj mellé néhány gerezd fokhagymát, és karikázz rá egy zöldpaprikát. Tegyél alá kevés olajat, és vizet. Ezt takard le alufóliával, majd tedd a sütőbe kb 180 fokra. Fél óra múlva /a felmelegedéstől számítva/ vedd le a fóliát, a szaftba kotord bele a húsról a zöldségeket, ne égjenek meg, és süsd ropogósra.
A rántott húst, ha nem hagyományosan szeretnéd, egy kis füstölt sajtot reszelj a tojásba, és sok szezámmagot keverj a morzsához. Finom lesz.
Én úgy szoktam elkésziteni,hogy a sütnivaló húst lesózom mindkét oldalán,levegetázom és hagyom állni kb egy óra hosszát,ugyanigy a kruplit nagyobb darabokra szelem,azt is lesózom+vegeta és áll.Utána bele a tepsibe,amibe teszek egy kis olajat,vöröshagymást,fokhagymát,esetleg kis babérlevelet is és szemes borsot.Én mindig teszek rá fóliát,mert ellenben le ég.
A hús levest hasonlóképpen készitem mint ahgyan az előzőek irták,bár én nem teszek bele sem karalábét és káposztát sem.A végén amikor kész,leszüröm,hogy minél tisztább legyen és a benne megfőtt,húst,sárgarépát,zölséget,hagymát tésztát külön tálaló edényre teszem,és mindenki a sját izlésének megfelelően tud válogatni az összetevőkből.
Jó húslevest csak kövér tyúkból lehet főzni. Nem kell a húst sem leöblíteni, sem a habját leszedni. Ha lassú tűzön főzöd, akkor nem lesz zavaros.
A rántott húst olajban süsd ki, de a sült hús alá zsírt tegyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!