Kiki1000 kérdése:
Miért hasad ki a Pozsonyi kifli süteskor es folyik ki belőle a töltelék?
Figyelt kérdés
Mar kétszer sütöttem nem tudom mit rontok el :( követem a hozzávalók adagjat, a sütés módját amit írnak es mindig elhasad a tésztája es kifolyik a töltelék, mi a baj? :(2014. márc. 10. 12:03
1/4 anonim válasza:
Lehet ,hogy hig a tölteléked.és átázik a tésztád.
Az is lehet ,hogy nem jól rakod bele a tölteléket.
Vagy kelletnél szorosabban csavarod fel és megreped.
Leírnád a receptet lehet,hogy akkor könnyebben tudunk segíteni.
2/4 A kérdező kommentje:
A recept könyv így kéri : 50dkg Liszt, 2,5 dkg margarin vagy vaj, 3 tojassargaja, 3 kanál tejföl, 3 evőkanál cukor, es 2 dkg élesztő, az elesztot kevés tejben felfuttatni, majd az alapanyagokat összekeverni. A toltelekehez szinten 2,5 dkg dió es 2 dkg cukor es ezt kevés tejjel összfozni. A töltelék olyan állagú mint a mogyorokrem, kb egy teaskanalnyi megy bele egy kiflicskebe. De en azon is gondolkodtam lehet ha jobb lenne nem osszefozni a tölteléket csak simán hidegen összekeverni, az az érzésem hogy a cukorból lesz folyekony mikor sül mert az elolvad es sokkal folyékonyabb lesz es kifolyik könnyen. De abban lehet hogy igazad van hogy túl szorosan csavartam mert arra nem tért ki a könyv.
2014. márc. 10. 22:24
3/4 anonim válasza:
A cukor olvad meg,és az lehet a baj.
Porcukrot tegyél a töltelékbe. és csak akkor keverd bele ha kihült a felfőzött dió.
4/4 anonim válasza:
Itt a tekerési technika:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!