Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki hogy csinálja a tölteléket?

Ki hogy csinálja a tölteléket?

Figyelt kérdés
Érdekel mindenféle töltelék, akár sült csirkébe, akár gombába, tökbe, paradicsomba, padlizsánba stb.

2013. dec. 20. 17:24
 1/5 A kérdező kommentje:
Lehet mindenféle, akár húsos is, vega is.
2013. dec. 20. 17:26
 2/5 anonim ***** válasza:
Én most a legjobban a következőt szeretem. Ez kb egy kilós dagadóba való, vagy egy egész csirkébe. 4-5 db zsemlét tejben megáztatok, jól kicsavarom. Beleütök 2 db nyers tojást. Zsiron piritok egy hatalmas fej hagymát, és ha hideg, ráöntöm a tojásos zsömlére. De tényleg pirosra piritom, nem csak párolom. Ne forron öntsd a tojásra, mert rántotta lesz. Sózom, borsozom, majorannázom, és belevágok vagy két marék pertezselymet. Ha jó izü, mehet bele 8 db keménytojás apóra vágva. Itt vár óvtosabban keverem össze, ne menjenek nagyok szét a tojás darabok. Ha hig, zsemlemorzsával tömöritem. Az egész összhatása olyan lesz, mintha tojáskrém lenne a töltelék. Szép sárga a tojásoktól, a petrezselyem pedig mutatós a zöld szine miatt. Nagyon finom. Ugyanezt lehet dusitani csirkemájjal, piritott gombával. Esetleg pritaminpaprika kockákkal. Finom füszerezés és a szived beleadása a titok.
2013. dec. 20. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

A normál tölteléket így szoktam:


4 zsemle, 2 tojás, előre megpirított vöröshagyma, só, színes bors, nagy csokor petrezselyem. (És persze kis víz vagy tej, hogy megfelelő legyen az állaga)


Lehet bele rakni esetleg gombát, kis színes paprikát (kaliforniai vagy páka), sajtot is. EZ csak fantázia, bármi mást is.

2013. dec. 21. 06:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Van egy töltött gomba, amit imád a feleségem. Közepes, kerek, lehetőleg jó öblös alakú gombafej kell hozzá, hogy könnyen lehessen tölteni. Kevés hagymát pirítok olajon, azon füstölt szalonnát, csirkemájat apróra vágva megpirítok. Olaszos fűszerekkel, kis fokhagymával ízesítem, vörösborral átfőzöm. Ezzel a trutyival töltöm meg a gombákat, a tetejükre teszek egy karika paradicsomot és így a sütőben megsütöm. Ha kész, jó sok sajtot reszelek rá még forrón. Kis falatkák lesznek így, kis borkorcsolya, esetleg feltét olaszos tésztaételhez - nem szokott megmaradni belőle.
2013. dec. 21. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Jaj, nagyon köszönöm a recepteket! Az első válaszoló receptje nagyon hasonlít arra, ahogy anyukám is csinálta, de sajnos nem tudtam pontosan a receptjét. Nagyon örülök neki. Mindet ki fogom próbálni, mindegyik jól hangzik.
2013. dec. 21. 14:53

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!