Mibol all a pizza teszta?
Az en receptem 2 tepsi vekony pizza tesztahoz eleg:
-fel kg kiszt
-5-6 evokanal olaj
-1 kis oregano+so
-2-3 dl tej amiben telfuttatok(pici cukorral) 1 keves elesztot
Osszedolgozom,ha kell meg ontok 1 kis tejet hozza...ugy a jo,ha se nem tul kemeny se nem tul ragados a tesztaja.En csak olajozni szoktam a tepsit,ha esetleg kicsit kemenyebbre sikerul csak akkor kelesztem,amugy egybol 2be vagom es az elsot mar nyujtaom is a tepsibe....es felturbozom.
Remelem tudtam segiteni.
liszt közepébe kicsi gödröt csinálunk. egy fel csomagfriss élesztőt 2,5 dkg langyos cukros tejbe morzsolunk, ezt betesszük a liszt (500gr) gödörbe. Egy kicsit várni kell (10 perc) majd összekeverjük kézzel tenni kel bele 1 kiskanál sót,majd egy-két dl olajat. összedagasszuk kézzel, 30 percig hagyjuk pihenni. olajos kézzel a tepsibe nyújtjuk, jól szétlapítjuk tenyérrel...a feltétekkel együtt 180 fokon sütjük.
A sajtot csak az utolsó 5 percben kell rátenni.
összesen 15 -20 perc, ez a sütőtől függhet.,
Előételek Főételek Köretek Desszertek Koktélok Hidegtál Hírlevél
Levesek
Főzelékek
Húsételek
Halas ételek
Egytálételek
Tésztafélék
Tojásételek
Zöldséges ételek
Pizzák
Vegetáriánus ételek
Reformételek
Köretek
Saláták, öntetek
Sütemények
Nassolnivalók
Fagylaltok
Italok, koktélok
Turmixok
Szendvicsek
Péksütemények
Feliratkozás
Gyors pizzatészta recept
Kategória:
Pizzák
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dl langyos víz
1 tk cukor
1 cs instant éleszto
2 ek olaj
só
Elkészítés:
A hozzávalókat osszedagasztjuk, duplájára kelesztjuk, majd pizzalapokat formázunk belole, kb 4-5 lap készítheto ebbol a mennyiségbol. Olajozott tepsibe tesszuk, kelesztjuk mégegyszer, majd feltéttel megpakoljuk, elomelegített sutoben kb 20 perc alatt megsutjuk
40 dk. liszt
3 evőkanál olaj
2-3 dkg élesztő
3 dl tej
2 teáskanál cukor
Az élesztőt meglangyosított tejben a cukorral megfuttatod,majd összekevered a többi hozzávalóval,hagyod pihenni kb. félórát tepsibe nyújtod gyakorlatilag bármit tehetsz rá.Mi milánó szószt,felvágotatt,gombát.zöldséget,sajtott egyszóval csak a képzeleted szabb határt.Nagyon egyszerü kiváló vacsora és ami fontos olcsó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!