Ismer valaki olyan süti/édesség-receptet, amibe sok túró kell, és aránylag kevesebb egyéb hozzávaló?
Ugyanis most vettem észre, hogy el lett rakva nálam 800 gramm túró, ami a borító szerint 2 napja lejárt. Látszólag semmi baja, meg fagyasztóban volt, és nem mellesleg volt már hogy sokkal előbb lejárt túrót használtam fel palacsintához, aminek szintén nem volt baja - mint utólag kiderült ;) [később vettem észre, hogy lejárt]
Szóval gondoltam, amíg lehet, felhasználnám. Ha esetleg van valami jó túrós sütireceptje, akkor azzal "gyakorolhatnám" is valamennyire a sütést (amúgy nagyon ritkán sütök egyedül), ráadásul pont holnap megyek találkozóra, és akkor meg lenne oldva, hogy mit viszek.
Előre is köszönöm! :)
Ha nem kapsz a Tescoban szódabikarbónát, a patikában biztosan találsz! Mi régen mindig azt használtuk, még a palacsintatészába is tettünk, sokkal lágiesebb lett tőle. (Bár a szódavíz is jó erre.)
Egyébként ha tényleg nagyon egyszerű receptet szeretnél, miért nem csinálsz egy rakás palacsintát? Ahhoz igazán nem sok alapanyag kell, és a találkozódra is vihetnél. Ha nem is lehet ott mikróban felmelegíteni, a hideg túróspalacsinta is nagyon finom!
Ha mégis fel tudjátok melegíteni, mindenképpen fedd le a tálat, nehogy a sütőben kiszáradjanak a palacsinták.
A palacsintát szerintem már azok után megunták, hogy két alkalommal is csináltunk már olyat.
Plusz, hogy őszinte legyek, azzal a meglehetősen kezdő sütési képességeimmel szeretnék minél inkább látványosan felvágni. (Ugyanis valami förtelem, ahogy a lányok sütnek ott, és eddig mi (mármint a fiúk) egyre fölényesebben vezetünk, ebbe szeretnék én is beszálni)
Én holnap ilyet csinálok a túróból ami itthon áll:
"10dkg zsemlemorzsához és 3-4kanál olajon piritottam"
Miii??? Olajon pirítani?! Ilyet nem ír a recept. Vagy ezt már magának kell tudnia az embernek?
Amúgy meg igen, valami iszonyatosan elronthattam a tésztát, de a csoda az volt, hogy volt, aki így is megemlegette... illetve átlagban is meglehetősen elhűltek, hogy milyen jó.
Ezek szerint ez egy elronthatatlan recept? Mert hogy én tényleg istenesen belekavarodtam az egészbe, nem is mondom, hogy milyen bakikat el nem követtem, a végén meg már teljes pánikba voltam.... de hogy ezek után valakiknek még is tényleg jó legyen (mert látszott, hogy nem csak úgy kedvességből füllentenek).
Amúgy meg én sem mondom, hogy olyan rossz lett, ebédre vagy vacsorára sokkal szívesebben megettem volna én is, mint mondjuk valami hideg kaját, de mondjuk egy szilvásgombóchoz külsőleg hasonlítva is..... hát, meglehetősen vicces látványt nyújtott - nekem.
De úgy látszik ez még az amatőröknek sem tűnik fel... :D
ops... tényleg pirított darát ír :) Én csak a zsemlemorzsára figyeltem, mert ilyenkor a szemem autómatikusan szelektálja, ami nincs készleten.
Na mindegy, lényeg, hogy volt akinek még ez is kifejezetten jó volt.
Amúgy elmondaná valaki, nekem tudatlannak, hogy az ilyet miért kell állni a hűtőben?
Merthogy én jó, ha 20 percre hagytam benne. Igaz, a legmagasabb fokozatra raktam addig a hűtőt, mert azt gondoltam, azért kell a hideg, hogy "keményedjen"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!