Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi szerinted a legnagyobb...

Mi szerinted a legnagyobb gasztrónomiai vétség?

Figyelt kérdés
2014. febr. 27. 13:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

vegeta és más ételízesítők tele ízfokozókkal,

mindent kirántani (hús, néha sajt vagy gomba OK, minden más zöldség kirántása a zöldség tönkretételét jelenti kb.),

langyos-sós gyümölcsleves,

margarint használni (tőlem a kenyérre kenheti, de legalább ne főzzön vele az ember),

növényi tejszínhabpótló,

felesleges konzervhasználat (pl. borsó/kukorica),

főzőtejszín rendes tejszín helyett,

frissföl és társai rendes, zsíros tejföl helyett,

és általában minden szar minőségű alapanyag.

Ha vkinek kevés pénze van, akkor is lehet normálisan főzni, tisztességes alapanyagokból.

Ja, és igénytelennek tartom, ha valakinek az otthoni menüje 90%-ban megegyezik egy menza menüjével, mert semmi más kaja még eszébe sem jut).

2014. febr. 27. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Itt van mégegy:

http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__54..

nem mondom, hogy én néha nem csinálok ilyen nyomorult porokból valami vacsoraszerűséget, de igyekszem minél ritkábban (és ha csinálok, akkor tisztában vagyok vele, hogy ez egy igénytelen gasztronómiai vétség, és nem azt érzem, hogy hű, de finom, menő cuccot főztem).

2014. febr. 27. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
A szétfőtt tészta. Nem tudom, hogy máshol mi a módi, de én erre allergiás vagyok és úgy tapasztaltam, hogy 10-ből 6 agyonfőzi, mert hogy a lényeg, hogy minél jobban megduzzadjon. Ez kiakaszt, nem egyszer tapasztaltam ezt étteremben is.
2014. febr. 27. 22:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 bumbi02 ***** válasza:
100%

Levespor, ételízesítő mértéktelen használata.


TÖbb hivatásos szakácsnál is azt látom, hogy só,bors,levespor hármassal főznek mindent polentától krémleveseken át mindent. És nem használnak semmi más fűszert. Szó szerint ízléstelenség.

2014. febr. 28. 00:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:
A Fröccs.
2014. márc. 24. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim ***** válasza:

uccsóval nem értek egyet! a Fröccs Hungarikum! jó az!

nagyobb vétek a gyümölcs ízű sörök!

bláááááh :S


én amúgy vegetáriánus vagyok, úgyhogy húsételekkel kapcsolatos vétségekről nem tudok mit mondani, de szerintem is a vegeta és a mesterséges borzalmak használata a legnagyobb gasztro vétek.


és az ízesített sörök! (csak hogy nyomatékosítsam)

2014. máj. 30. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim ***** válasza:

ketchup használata főzéshez nem feltétlen vétek, ha házi ketchupról és nem boltiról van szó

pl az olaszos paradicsomleves vagy lasagne, de különböző mártások is jók

2014. nov. 6. 06:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!