Mi szerinted a legnagyobb gasztrónomiai vétség?
Ha jobban belegondolok, semmit sem tartok annak, maximum talán a túl sok mesterséges adalékanyag használatát. Amúgy minden egyéni ízlés kérdése.
Személy szerint én azt nem szeretem, ha egy ételben túl kevés a fűszer, a hagyma, a zöldség (utóbbi mondjuk húslevesben) és minden ízetlen, vagy maximum hús+víz ízű. Sütiknél a túl vajas, túl zsíros összhatás nem nyerő nálam. De másoknak meg lehet, pont ez ízlik.
Meg szerintem az sem jó, ha valami aránytalan mennyiségben szerepel és elnyomja a többi hozzávaló ízét, pl. a borssal vagyok így. De mások meg imádják túlborsozni (legalábbis az én ízlésem szerint) az ételeket.
A "vétség" inkább az, mikor leszólunk másokat, mert mondjuk nem úgy szeretik a paprikás krumplit, mint mi.
Számomra a romlott alapanyagokon túl a zsíros és sós étel.
Vannak olyan emberek, akik nem tudják elképzelni, hogy a hal, a zöldség natúr íze finom lehet - önmagában is. Agyonsózzák és borsozzák. Ha ezt a menzán teszik, akkor is morgok, de tudom, hogy a menzakoszt az menzakoszt, nem válogatunk. Ha viszont ezt egy étteremben kapom így, akkor azonnal visszaküldöm, vagy ha a nagynéném főz így ünnepli ételt, akkor sem eszem meg.
Ha friss zöldségek és fűszerek helyett az ételekbe vegetát, húsleveskockát és mindenféle más mesterséges adalékkal tűzdelt ízesítő kutyulékot adnak.
Persze vétség az is, ha disznóhúst készítenek el marhahúsként, vagy romlott alapanyagot használnak fel jó sok fűszerrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!