Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudtok olyan mézes receptet,...

Tudtok olyan mézes receptet, amibe sok méz kell?

Figyelt kérdés
Találtam egy csomó olyan receptet, amibe 1-2 evőkanálnyi kell, de úgy nem fogy el gyorsan a mézem. (Tegnap vettem észre, hogy már kristályosodik az alja, ezért szeretném mihamarabb felhasználni.)

2014. febr. 26. 12:30
 1/6 anonim ***** válasza:

PUSZEDLI


• 3 tojás sárgája

• 1 egész tojás

• 15 dkg porcukor

• 3 tk. mézeskalács fűszerkeverék

• 4 ek. tejföl

• 25 dkg méz

• 5 dkg zsír (vagy 8 dkg vaj)

• 60 dkg liszt

• 2 tk. szódabikarbóna

Máz:

• 3 tojás fehérje

• 25 dkg cukor

A mézet és a zsírt (vajat) összeolvasztom. Egy tálban alaposan elkeverem a tojássárgáját, az egész tojást, a porcukrot, a mézesfűszert és a tejfölt. Ezután hozzáadom a mézet. A lisztet alaposan elkeverem a szódabikarbónával, majd ráöntöm a folyékony hozzávalókat és egy fakanállal jól elkeverem. A tálat egy fóliával lefedem és másnapig hűtőbe teszem.

Vizes kézzel teáskanálnyi darabokat veszek ki a masszából, golyót formázok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket, egymástól kellő távolságra, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 9-10 perc alatt készre sütöm.

Míg sülnek a tojásfehérjét a cukorral kemény, fényes habbá verem. A kisült puszedliket még forrón a mázba mártom.

Vagy, a kihűlt puszedliket olvasztott csokoládéba mártom. Tetejére apró díszítőcukrot szórok, vagy a mézeskalács írókájával, vagy olvasztott fehércsokoládéval díszítem.

2014. febr. 26. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen.
2014. febr. 26. 12:44
 3/6 anonim ***** válasza:

Mézeskrémes, mézes pácok husikhoz...


Illetve amíg csinálod ezeket a kajákat, a maradék mézből még mindig nagyon jó arc és hajpakolást tudsz készíteni és a testradírhoz is adagolhatsz egy kicsit ;)

2014. febr. 26. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem kell kényszerből elhasználni. Ha túl keményre kristályosodott, az üveget állítsd meleg vízbe, és újra használható lesz. A víz ne legyen túl forró, mert akkor értékes anyagokat veszít a méz.
2014. febr. 26. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket.
2014. febr. 26. 15:54
 6/6 anonim ***** válasza:
Teába kristályosan is jó, nekem már fél üveg megkristályosodot, de semmi baja, azt iszzuk minden este a teánkba.
2014. febr. 26. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!