Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit tudnék csinálni 500 ml...

Mit tudnék csinálni 500 ml Natúr, nem cukrozott sűrített tejből?

Figyelt kérdés
Valami diabetikus kellene, néztem egy csomó receptet, de mind tele vannak cukorral, és kalóriával. Ötletek?
2014. febr. 22. 11:58
 1/1 anonim válasza:

Marlenka

Tészta

10 dkg Rama

3 kanál méz

30 dkg kristálycukor

1 kávéskanál ecet

1 kanál szódabikarbóna

2 tojás

70 dkg finomliszt

2 kanál kakaó (kb)

Krém

25 dkg Rama

1 doboz sűrített tej

2 csomag tejszínes, vaníliás pudingpor

6 dl tej

4 kanál cukor

Elkészítés

Előző nap a sűrített tejet dobozostól megfőzzük úgy, hogy elbukjon a vízben, 2 órán keresztül főzzük. Elkészítjük a tésztát. Egy nagyobb lábasban felolvasztjuk a Ramát, a mézet és a cukrot, de állandóan kevergetjük, hogy le ne égjen. Egy kis tálban összekeverjük a szódabikarbónát és az ecetet, majd ezt is a mézes keverékhez adjuk. Hozzáadjuk a tojást. Ha barna massza keletkezik, lehúzzuk a tűzről. A lisztet összekeverjük a kakaóval és a masszához adjuk. Ha a tészta nem jól keveredik, lehet hozzáönteni egy kis tejet, vagy vizet. Összegyúrjuk, letakarjuk és meleg helyen 1 órát pihentetjük. Mikor megpihent hat részre osztjuk. Mindegyiket külön-külön megsütjük Ramával kikent és lisztezett tepsi hátoldalán. Én kartonpapírból csináltam formát és aszerint vágtam ki a tésztát. Amit levágtam a tésztából széleket, azt is megsütöttem, mert azzal lesz megszórva a marlenka teteje. Mielőtt a tésztát betennénk a sütőbe, villával a tetejét kicsit szurkáljuk meg. 170 °C-on, kb. 5-7 percig süssük. A tésztára oda kell figyelni, mert vékony és hamar odaég. Elkészítjük a tölteléket: pudingot főzünk a tejből, pudingporból és a cukorból, majd kihűtjük. A Ramát kikeverjük a sűrített tejjel. A megsütött tésztaszéleket lereszeljük, majd átszitáljuk. Ha a puding kihűlt összekeverjük Ramás sűrített tejjel. A lapokat vékonyan megkenjük a krémmel, az utolsó lapra is kenünk krémet, majd megszórjuk a lereszelt és átszitált tésztával. Másnap szeleteljük.

2014. márc. 15. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!