12 literes fazékban főzök gulyást . Mennyi húst tegyek bele?
A húsból nem számolnék fejenként többet a 20-25 dkg-nál, hiszen (én legalábbis) szoktam bele főzni még néhány szem krumplit is, zöldséget is, no meg a legvégén valami vastagabb, falósabb tésztát is.
Vagyis ha 8 főre számolsz kb. 2,0-2,5 kg húst, a többi hozzávalóval együtt a 8 embernek biztosan elég. Ráadásul lehet akármilyen is az a gulyás, nem tudom elképzelni, hogy azt valaki kenyér nélkül kezdje el bekanalazni!
Arról nem beszélve, hogy nálunk az a szokás, hogy a gulyásleves után a túrós-csusza dukál, ugyanúgy mint pl. a halászlé után is! A gyomorban maradjon hely annak is!
Jól tudtok spórololni 20 deka :))))))
de ez a véretekben van :D
a 20 dekából lesz 5-10 deka.
A macskám megeszik egyedül 20 deka húst,pedig még csak 4 hónapos.
1-2 személynek kell 1-1,5 kilo hús,mert gondolom nem egyszer akarnak enni egy kis tányér levet.
Mi csináltunk az osztályommal nyáron gulyáslevest szintén sertéscombból. 6 kg és 10 gyermek jött el. Pillanatok alatt elfogyott.
A hatos agyalágyultra ne hallgass.
Persze, 1 embernek 1 kg hús.
Már a 20 dkg is kifejezetten nagy adag, 10-15 dkg a normális mennyiség.
Átlagos étkű kosztosoknak a 25-30 dkg csontos hús bőségesen elegendő, ebből repetázni is lehet.
Jön még hozzá 15 deka zöldség, 3 deci lé, kenyér, ez olyan 80 deka kész anyag.
Öntudatos szülőként anno gyakran bevállaltam a gyerekek etetését a "Madarak, fák napján". Többnyire gulyást főztünk, praktikus okokból. Volt kis elsős, volt nyolcadikos nagy kan kölök, meg a kísérő tanárok, vendégek, olyan 300 fő jött össze. 10 deka hússal dolgoztunk, mindig elég volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!