Húslevesbe gyömbér?
Nem hallottam ,még ilyenről. De ha elszeretném rontani akkor szeletelve tenném. Hogy kitudjam venni ,a levesből. A gyömbér egy 10-15 perc főzés után keserü ,és maróan csipős lesz.
Ha kiakarod próbálni akkor inkább tálaláskor reszelj a tányérodba egy kevest.
Egyszer kaptam "gyömbérpürét" valakitől, és húslevesbe fogyasztottam el, mindig 1-1 kanállal tettem bele. Nagoyn passzolt a levesbe! 1 kanál egy fazékban nem túlzottan volt érezhető, ha picit többet tettem, intenzívebb volt, akkor lehetett a többi zöldség közül kiérezni, és nagyon jó volt. De akkor húsleves lévén általában maradtam a kevesebb gyömbérnél.
Na most nem tudom, hogy a nyers gyömbér mennyivel töményebb ennél a pürénél...
Próbálkozz nyugodtan eleinte kisebb mennyiséggel, és ha nem érzed, teszel többet, és kitapasztalod.
Szerintem finom!!!
A húslevesbe jó a gyömbér. 3-4 liter levesbe tehetsz egy ujjnyi vastag, 3-4 cm-es darabot. Ha szeletelve teszed bele, akkor a főzés végén ki kell venni (több órás főzés után is kemény marad), ha darálva, akkor nem kell, mert az apró darabkák megpuhulnak.
Nyersen csípős, főzve pedig szappanízű lesz, ezért ki kell venni a levesből, mielőtt kihűlne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!