Mi a vélemény/tapasztalat a házilag készített rizslisztről?
Igazából kókuszlisztnek a zsírtalanított (no nem teljesen) kókuszt nevezik, gondolom, Te a darált kókuszreszelékről beszélsz. Jó cucc, sütibe pl. igen jó, még használtan is (amikor kókusztejet nyersz ki belőle előzőleg, de akkor nem szoktam darálni a reszeléket). Magkenyérbe nem szeretem, valahogy fura állagú, szétesős lesz tőle, arra szezámot, lent, egyebeket használok (a mandula, dió max. kis mennyiségben, mert azok is sütisek - plusz nekem drágák is ahhoz, hogy azokat egyem nagy mennyiségben).
De ahogy írtam, sütibe tud jó lenni. Van más felhasználási módja is, persze.
A zsírossága nem gond. Fene se érti, de nem. Bár ez lehet, hogy emberfüggő :D Az én kenyereim magkenyerek, olykor 80% zsírtartalommal kalóriára vetítve és nem tűnnek zsírosnak, simán elbírják a zsiradékkal megkenést adott esetben. Furák ezek a rejtett zsírok :D
De az olajos magvak tényleg egészen máshogyan viselkednek, mint a liszt. Palacsintában szakadnak (csak a gesztenyeliszt nem, de az szénhidrátos és nem zsíros, mint a többi, rendes olajos mag), kenyérfélében is másmilyenek (eleve nem lehet kelt dolgot csinálni velük, ugye), de azért jók :).
A rizs- és zabliszt az, ami szintén nem gluténes és nem kel meg, de jobban hasonlít a liszthez. Pl. van egy remek mézes receptem még régről, azon nem sok különbséget láttam, amikor búzaliszt helyett rizsliszttel csináltam meg... Mandulával annál inkább, bár az se volt rossz, de teljesen más. Ja és remekül lehet keverni a rizst és a zabot magvakkal :) Kísérleteztem már e téren.
Rántást szezámmal készítek, nekem nagyon bejön az íze. Viszont van, aki kókuszreszelékkel paníroz :) Én nem szeretem, ha édes a sós étel, én szezámozok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!