Adnátok ötleteket receptleírással? Kezdő vagyok.
Túróból: palacsinta vagy túró gombóc
rántott brokkoli ,cukkini ,sajt burgonyapüré
Krumplis tészta
Krumplileves
Krumplifőzelék
Sajtos tészta (tejfölt összekevered fokhagymával, sajttal, fehér borssal), sült sajtos tészta (a kifőtt tésztát megpirítod, ráolvasztod a reszelt sajtot, majd összemelegíted a szerecsendióval és borssal ízesített tejföllel)
Óbudai túrós csusza (jénaiban sült)
Köretnek: brokkolis krumplipüré (a brokkolit külön edényben megfőzöd, majd a krumplival együtt összetöröd)
Brokkolikrémleves sajtgombóccal (tojás, sajt, pici tejföl, annyi liszt amennyit felvesz, ízlés szerint szerecsendió)
tejberizs :)
Vagy valami ilyesmi: [link] (bár én azt a felvágottat kicserélném kolozsvári szalonnára)
Sült virsli (a virsli oldalát bevagdosod, a résekbe pici borsot teszel, és beletömsz egy kis darabka sajtot - kisütöd)
Tejberizs
Ha akad őszibarack vagy meggy befőtt, akkor joghurtos bögrés süti
Cukkinire, őszintén, ötletem sincs. Mi vagy tölteni szoktuk (de mivel?!), vagy cukkinis tésztát csinálnunk belőle (ahhoz kellene bazsalikom, ami nem biztos, hogy van az anyósodnak) vagy katalán cukkinis kenyeret (ami sajtos, viszont nem biztos, hogy kezdőnek való). Esetleg ez még működhet: [link]
A paradicsomot kóstold meg, hogy egyáltalán érdemes-e belőle főzni, mert ilyen tél végi ízetlen paradicsom címen árult izékből nem biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!