Steak sütési praktikákat tudnátok ajánlani?
Lényeg ,hogy a serpenyő forró legyen,akkor jó ha már olyan minha füstölne az edény.
A húst ,csak sózni ,és borsozni szoktam. majd mindkét felét megkenem olajjal. Szobahömérsékletü húst szabad sütni.
A forró serpenyőbe kevés vajat / rendes vaj legyen / teszek majd a húst ráteszem. nem törlöm le az olajat . Nagyon fontos hogy ne villával forgasd meg ,nehogy kifojon a vér mert akkor rágos lesz. A vajjal locsolgasd sütés közben.
Ha kisült meleg helyen pihentetni kell: Ha rögtön eszed rágos lesz. Pihetetni pedig úgy szoktam ,hogy egy tányért a mikróba teszek pár percre: A meleg tányéra teszem a húst. Majd letekarom fóliával :3-5 percig pihentetem.
A húst annyi percig sütöm amilynre szeretném.
Nagyon véres (very rare)
2 cm vastag szelet (kb. 150 gr – 30 másodperc)
3 cm vastag szelet (kb. 250 gr – 1 perc)
4 cm vastag szelet (kb.
Nagyon véres (very rare)
2 cm vastag szelet (kb. 150 gr – 30 másodperc)
3 cm vastag szelet (kb. 250 gr – 1 perc)
4 cm vastag szelet (kb. 350 gr – 2-2 1/2 perc
Véres (rare)
2 cm vastag szelet – 1 perc
3 cm vastag szelet – 2 perc
4 cm vastag szelet – 4 perc
Közepesen sült (medium)
2 cm vastag szelet – 3 perc
3 cm vastag szelet – 4 perc
4 cm vastag szelet – 5 perc
Erősen átsütött (welldone)
2 cm vastag szelet – 5 perc
3 cm vastag szelet – 7 perc
4 cm vastag szelet – 8 perc
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!