Mi az őszibarack receptje? Esküvői süti.
Küldöm a receptet:
ŐSZIBARACK
Hozzávalók:
A tésztához: 75 dkg liszt, 3 tojás, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1 kiskanál szódabikarbóna, fél kiskanál őrölt fahéj, fél citrom reszelt héja, 1 evőkanál ecet, (esetleg kis tej).
A töltelékhez: 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 5 dkg vaj, 1 dl rum, 15 dkg porcukor, 2 evőkanál baracklekvár.
A díszítéshez: piros és zöld ételfesték, kristálycukor, marcipánlevelek, csokidarabkák.
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, a szódabikarbónát, az ecetet, és összegyúrjuk. Ha nem áll össze, kis tejet adjunk apránként hozzá. Egy jól gyúrható, könnyen formázható masszát kell kapnunk.
A tésztából lapos tallérokat formázunk, és egymástól 3-4 centi távolságra sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket. 10-12 perc alatt világosra sütjük.
A megsült sütemények belsejét karalábévájóval, hegyes kis késsel vagy éles szélű mokkáskanállal kikaparjuk az aljuk felőli oldalon. (Vigyázat, nagyon könnyen törnek, óvatosan kell dolgozni velük!)
A kikapart tésztát egy tálba szórjuk. Hozzáadjuk a töltelék hozzávalóit, és egybegyúrjuk.
Két-két üreges tésztafélgömböt összeragasztunk a töltelékkel.
Az egyberagasztott gömböket kis ételfestékkel megszínezzük, aztán kristálycukorba hempergetjük.
Díszíthetjük őket csokidarabkákból formált szárakkal és marcipánlevelekkel.
Kipróbált recept, úgyhogy garantáltan jó.:-)
Remélem, hasznodra válik.
Jó sütést és kellemes ünnepeket kívánok. :-)
Az én receptem:
15 dkg zsírt 20 dkg porcukorral, 1 citrom héjával habosra kavarunk.Hozzá: késhegynyi szódabikarbóna, fél citrom leve, 2 tojás, csipet só, kb. 36dkg liszt. Jól formázható legyen!
Ebből diónyi-zölddiónyi gombócokat formálunk. És előmelegített sütőben világosra sütjük. Közben félgömb alakúra fog változni. Nem kell pirosra, csak vajszínűre sütni, egyet ketté kell vágni, hogy átsült-e?
Kivájjuk kiskanállal a közepüket, azért egy 6-8 mm-es fal maradjon!
Töltelék:a kivájt morzsa, és darált dió baracklekvárral összegyúrva.Szükség szerint egy kis citromlével vagy tejjel lágyíthatjuk, ha a lekvár kemény. Cukrot vagy rumot is tehetünk ízlés szerint.
Ezzel töltjük a fél barackokat, és kettőt összenyomunk. Kicsit púposra töltjük, így a plusz töltelék összeragasztja.
Ecsettel, hígított vérnarancs és keserűmandula-aromával egyik felét zöldre, másikat pirosra festjük. Még nedvesen porcukorba forgatjuk, hogy hamvas legyen. Szárat szeletelt mandulából, levelet marcipánból készítünk.
Ezzel a töltelékkel pikánsabb az összhatás.
Nagyon finom! Mindenki imádja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!