Működik így ez a recept?
a lisztbe tegyél valamilyen sertés fűszert,vegetát egy kis piros paprikát-ezt keverd el és ebbe forgasd meg a húsokata,mit előtte besóztál.
kevés olajban mindkét oldalát kicsit süsd meg. amikor mindegyik kisült. akkor egy tepsibe öntsd át azt az olajat amibe a húst kisütöttet és rakd bele a husokat. párgerezd fofhagymát apríts fel és szord rá.egy kevés vizet önts még alá. alufóliával takard le. és tedd be a forró sütőbe. kb 1 órát süsd. ha még nem tűnik puhának akkor told vissza a sütőbe
hasonlóan készítem, ahogy előbbiekben írták. a besózott belisztezett karajszeleteket mindkét oldalán 4-4 percig elősütöm serpenyőben, kevés zsíron.
Utána zsírozott tepsibe átrakom, a megmaradt lisztes pecsenyezsírt egy kis vízzel összeforralom és ráöntöm a húsokra. mehet rá hagymakarika, fokhagyma is.
lefóliázva kb 45 percig sütöm, majd fólia nélkül rápirítok kicsit, de ügyelve, hogy ne száradjon ki.
Bármilyen köret passzol hozzá, de van amikor valamilyen szószba, mártásba teszem.(gombaszósz, vadasmártás pl )
mindig finom puha az így elkészített karaj.
de én egy finom rántottkarajt is el tudnék képzelni, rizibizivel vagy petrezselymeskrumplival, krumplipürével.
Persze neked kell dönteni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!