Mit csinálnátok egy nagy darab sertés lapockából?
Pörköltet nem szeretnék. tejterméket meg nem igazán használhatok.
Adjatok kérlek ötleteket!
Köszi!
Végülis egy mustár-olaj-babérlevél-szemesbors-fokhagyma keverékbe bele is rakhatod éjszakára. Vagy ha inkább valami lágyabb ízt akarsz, akkor tejszínes-tejes-egyéb fűszeres pácba. Biztosan megszívja magát és ad egy jellegzetes ízt.
Köretnek hozzá a tepsis krumpli tökéletes, de akkor én már a pácot nem tejszínes-tejes alapra készíteném, hogy ne legyen a körettel együtt szinte egyforma ízű. Persze ez ízlés dolga.
A babérlevelet és a fokhagymást hogyan tegyem rá? És azt a sütésnél leszedjem.
Az olaj mennyire lepje el?
Bocs hogy ennyit kérdezek, de ilyet még nem csináltam.
És kb. hány fokon süssem?
Gondolom először fólia alatt, aztán anélkül.
És inkább légkeverés vagy sem?
Amúgy a húsdarab olyan 6-7 cm magas csak, inkább terebélyes.
Én összekutyulom a pácot az összes hozzávalókkal együtt, alaposan beleforgatom a husit. Praktikus belerakni egy neylon zacsiba, és a pác-maradékot is beleönteni, esetenként lehet ismét összerázni, megforgatni....
Sütés előtt persze ezeket az u.n. darabos fűszereket (szemes bors, babérlevél stb.) ha ráragadt is, leszedem róla.
Persze ezt már nem este írom, kérdés, hogyan döntöttél és mit kezdtél vele az este.
Hú, látom pont most írtál, én is épp benéztem, hogy kaptam-e választ.
Úgy tűnik ösztönösen hasonlóan cselekedtem. :)
Csak nem zacskóba, hanem üvegtálba tettem és folpakkal zártam.
A fokhagymát végül nyomón keresztül felaprítottam és belekevertem. Úgy gondoltam hogy a babérlevél szeleteket kiszedem belőle sütés előtt, a borsot már nehéz lenne, mert durvára őrölt színes borsot tettem rá.
Szerinted a sütési idő hogyan legyen?
És ezt locsolgatni kell, hogy ne száradjon ki?
É
Köszönöm Nektek!
Meglesz délután a sütés! :)
Most azon gondolkodom, hogy akár a római tálba is betehetném, mert az is van itthon, de még meglátom...
Vagy anélkül sem szárad ki?
Gőzölni szokás alulra vizet betenni egy edényben, vagy nem kell?
Bocs a sok kérdésért, ez az egybesült húskészítés nem gyakori nálam...
A római tál nagyon jó ötlet, csak ne feledd el beáztatni.
ha tepsiben sütöd, a hús alá kell egy kis vizet önteni, és lefóliázni. Közben, ahogy írtuk meg-megnézni megforgatni.A rómaiban nagyon finom puha lesz rövidebb idő alatt is. egyszer azért abban is meg kell fordítani.
ha szereted tehetsz mellé pár gerezd almát is, nagyon finom lesz tőle.
Végül nem rómaiban csináltam, hanem sima tálban.
A férjem most írt, hogy finom volt az ebéd.
Na ez azt jelenti, hogy "nagyon jól sikerült"! :DD
Köszi szépen!
Máskorra böngészek a többi receptből is.
Be kell újítanom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!