Hogyan lehet a konzerv kagylót ízletesen elkészíteni?
Nem irtad milyen tipusu a kagylo,rengeteg fajta letezik.Na egy altalanos olaszos recept:
2-3 gerezd fokhagyma
Konzerv paradicsomszosz-de nem a suritmeny,az a magas falu konzerv
petrezselyem
olivaolaj
Egy serpenyoben megfuttatod a fokhagymat az olivaolajon,majd ovatosan beleontesz(izlestol fugg mennyit)a paradicsomszoszbol.Ezt kb. 15 percig lassu tuzon fozod,es a szoszba beleteszed a kagylokat,ha a kagylo kismeretu keves,par perc is eleg neki,ha nagyobb akkor tobb(kostolgasd),raszorsz petrezselymet,soval izesited,borssal...ha kesz,spagettit fozol ki,a fott tesztaval erdemes osszerotyogtatni a szoszt!
Sok sikert!
Elso valaszado vagyok.
Na szerintem a legfinomabbak azok a kis ici-pici kagylocskak(pancel nelkul)a nevuk:Vongole vilagosas,szurkes sargas a szinuk es par perc kell nekik a fozeshez a szoszban...
de vannak nagyobbak (Cozze),azokat nem nagyon ajanlom konzervben,csak frissen,akkor is ha meregdragak.a gyorsfagyasztottakban altalaban lehet bizni,elvileg frissen vannak lefagyasztva!
Na jo fozocskezest!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!