Melyik általad elkészített ételre vagy a legbüszkébb?
Nekem ilyen pillanatnyi fellángolásaim vannak, amikor egy-egy főztömre napokig büszke vagyok, utána meg valami másra.
Most épp ilyen a pisztráng citrommártással, mert az nem csak nagyon finom lett, hanem a tálalása is extra volt. Lehet jövőhéten már másért fogok rajongani.
És te kérdező? Mire vagy a legbüszkébb?
Egy százéves recept alapján elkészített hagyományos oroszkrémtortára.
Nem tudom, hány órát dolgoztam vele, összességében két nap ráment, mert amikor egy vidéki kisvárosban megpróbálsz például citronádot venni, a legtöbben csak bámulnak rád, hogy az meg miféle istenteremtménye. Ilyen tészta, olyan tészta, ilyen krém, olyan krém, megszenvedtem vele rendesen. A végén meg folyt az egész, én sírtam, nagymamám meg vigasztalt (nála készült a torta anyukám születésnapjára), hogy legfeljebb kikanalazzuk a formából.
De másnapra összeállt, és amikor sikerült kivenni és feldíszíteni, hát életem lgjobb tortája lett. A cukrászdában kapható, meg netes receptek alapján készíthető oroszkrém torta néven futó vaníliapudingos piskóta meg se közelíti :)
Én szívesen és sokat főzök, szerintem jól is, viszont apukám sajnos nem eszi meg az általam beújított kajákat (pl. tavalyelőtt karácsonykor isteni oregánós-paradicsomos rakott hal volt, ő viszont rántott halra vágyott volna :/), hiszen anyu hagyományos receptjeihez van szokva. :(
Most volt nálunk vendégségben a családom, és az öcsém azt mondta, hogy ő szülinapjára szezámmagos csirkét kér tőlem ( [link] mert azt olyan jól csinálom. :)
A másik pedig, amit az egyik barátnőm állandóan kér tőlem az a sajttal-sonkával töltött fasírt. :) ( [link]
A Kinder Pingui sütimre, nagyon mutatósra sikerült :)
Mindenkinek jár a zöld mancs :)
az első beastekmre pont olyan lett mint amit szeretem volna.
Valahogy pont annyi ideig sütöttem amig kellett.Mindenki dicsérte .
A másik ilyen eredeti recpt alján készült fekete erdő tortám . Jó sok idő ment el vele ,de mindenki dicsérte.
Sogornom turotortat kert szulinapjara. Csinaltam egy becsi turotortat. Azota sokat sutok belole.
Mai napig azt kerdezik, hogy melyik cukraszdabol hozom :)
Bocsi az ekezetek hianya miatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!