Gumis vagy fém muffinformát ajánlotok (papírban vagy simán szebb a muffin)?
Fémet, és papírkapszlit használok általában. Nekem ez jobban bejön, mint szilikonos, de azt nem állítanám, hogy az ízén változtatna, ha valaki szilikonosban süti.
Vannak egyedi bordázott szilikonformáim is, ha nincs otthon papírkapszli, akkor azt használom.ha pogácsa helyett sós muffint csinálok, akkor is a szilikonformát használom, annál nem tartom fontosnak a papírt, mert leves mellé fogyasztjuk.
Az édesek szerintem gusztusosabbak a papírkosárkákban.
Értem, köszönöm szépen! Ilyen papír cuccot Auchanban is lehet kapni, igaz?
Még egy kérdés.. A kapcsos tortaformát lehet bármivel helyettesíteni? Vagy egyáltalán? Esetleg ha az olyasféle sütiket kerek formában sütöm, de rakok bele sütőpapírt úgy, hogy annak majd a szélét elérjem sütés után és úgy kiemeljem egyben a sütit? Működhetne a dolog?
Pl. az ilyesmi receptekre gondolok: [link] vagy ami csupa tészta, nincs krémes rész de mégis kapcsos formát írnak hozzá.
Nekem teflonom van, sosem rakok bele papírt, így is remekül kijönnek, ha a recept rendben van.
Sütőből kivéve 2-3 percig pihentetni kell, aztán egy kenő késsel meglazítani óvatosan, ha kell, de általában kijönnek ha egyszerűen megfogom.
A linkelt receptet megsütheted pitetálban is, és akkor nem kell átemelni sehová, hanem abból kiszeletelitek.
Sütőpapírral kiemelni nem igazán jó szerintem, mert gyűrött és csúnya lenne a széle.
Pitetálam sincs de akkor valamit kitalálok. :D
Még egyetlen dolog..tojásfehérjét kemény habbá melyik drót habverővel lehet könnyebben, a spirálossal vagy a hosszúkás alakúval?
A spirál az a kelt tészta dagasztáshoz van, azzal két órát verheted. :)
A másikkal csináld!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!