Fahéjas tortát szeretnék csinálni, tudtok ajánlani valami jó és könnyű receptet?
ez a kombinált változat:-fahéjas-epres(piros gyümi)
Hozzávalók 17 cm átmérőjű tortaformához:
133 gr cukor
133 gr puha vaj
133 gr darált mandula
125 gr liszt
2 tk sütőpor
1 tojás
1 tojás sárgája
1 tk fahéj
30-40 dkg eper
1. Az epret felszeleteljük, a tortaformát kivajazzuk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
2. Robotgéppel összedolgozzuk az eper kivételével a hozzávalókat. A keverék felét egyenletesen eloszlatjuk a tortaformában, rádobáljuk az eperszeleteket, végül a maradék tésztát is ráhelyezzük és 50-60 percig sütjük. Ha a vége felé túlzottan barnulna, fedjük le alufóliával. Akkor jó, ha a torta megemelkedett és sötét aranybarna színe van. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.
tehetsz bele több fahéjat is:-))jó étvágyat
Fahéjas torta
Hozzávalók 12 szelethez:
25 dkg liszt
22,5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
12,5 dkg vaj + a formához
3 tojás
2,5 dl tejszín
20 dkg darált mandula
4 dkg zsemlemorzsa
5 dkg cukrozott narancshéj (oranzsát)
2 teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál porcukor
Előkészítés: Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A lisztet összedolgozzuk 7,5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal. A formába nyomkodjuk úgy, hogy 2-3 cm magas pereme is legyen. A sütőben kb. 10 percig elősütjük. Közben habosra keverjük a tojásokat a tejszínnel, a maradék cukorral. Beledolgozzuk a mandulát, a zsemlemorzsát, a cukrozott narancshéjat és a fahéjat. A masszát az elősütött tésztára öntjük, és további kb. 45 percig sütjük (tűpróba). Hagyjuk kihűlni. Papírból kisebb csillag alakú sablonokat vágunk ki, a tortára tesszük, és a tortát megszórjuk porcukorral. Óvatosan levesszük a sablont, így a csillagok helye szépen kirajzolódik.
felirat készítéséhez:
cukormáz: Egy nagy tálban elektromos habverővel kemény habbá verünk
450 gramm cukrot,
5 evőkanál meleg vizet
és 3 evőkanál tojásfehérjeport.
Akkor készült el, ha késsel "utat" tudunk vágni benne. Kis tálkákba öntjük, majd szükség szerint ételszínezőt teszünk bele. A tálkára tegyünk nedves kendőt, nehogy a máz beszáradjon.
Széles, lapos kés, vékony ecset, keskeny nyomócsövű habzsákkal tudod feldíszíteni a tortát. (Ha a máz túl sűrű, és nem tudjuk kenni, kevés vízzel hígitjuk.)
-az előző válaszoló-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!