Hogyan lehetne finomabbá tenni ezt a tortát? Bővebben lent.
Azt találtam ki, hogy sütök valami pistótafélét, levágom a tetejét, kiszedegetem a belsejét, töltök bele krémet, majd vissza a tetejét, végén leöntöm csokival.
A krémre valami ilyesmit szeretnék: a kiszedett morzsákkal összekeverni gesztenyemasszát. De hogy lehet úgy megcsinálni, hogy ne legyen totál gesztenyepüré ízű? Mit keverjek még hozzá szerintetek? Kekszet, meggyet?
Köszönöm a válaszokat és az ötleteket.





Van olyan babapiskóta amiben nincsenek adalék anyagok sem pedig tojás. Én ilyenből készítettem a tortát. És glutén mentes. Jó szándékból írtam a soraimat, nem kéne kötöszködni. Az én gyerekem mindent később kapott mert volt asztmás a családban és így próbáltuk meg kivédeni az esetleges örökletes hajlamra való fogékonyságot. Szerencsére eddig semmire nem lett allergiás.
Természetesen egy egy éves baba színte már mindent ehet, de az a szülő dolga, hogy mit mikor vezet be a gyerekénél, ne te döntsd már el ha lehet.
A kérdésre kellett volna válaszolnod!





Én így csinálnám a krémet (mint a gesztenyekockánál)
Hozzávalók:
50 g főznivaló vanília pudingpor
3 dl tej
25-30 dkg porcukor
20 dkg margarin vagy vaj
50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
A pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzném és hagyom kihűlni. A puha margarint a többi porcukorral habosra keverem.
A felengedett, puha gesztenyemasszát átpasszírozom, és a hideg vaníliakrémmel együtt a cukros margarinhoz keverem.
Végül bele keverném a kikapart piskótatésztát is.
Mivel az eredeti gesztenyekocka krémjében nincs piskóta, ezért lehet, hogy kissé száraz lenne így a krém. Ezért mindenképp vennék 2 dl habtejszínt, és ha tényleg száraz a krém, akkor felverném a tejszínt és óvatosan hozzákeverném a krémhez. Esetleg egy habfixáló még nem árthat.
Finom lett! 3-szor is megcsináltam, mert több pici szülinapi buli volt!
Csináltam alapmuffin-tésztát, persze nem muffinformában, hanem tepsiben, abból vágtam ki kicsi köröket.
A massza: gesztenyepüré, turmixolt meggy, pici vaj, pici cukor, pici tej.
Ezt raktam a két réteg torta közé, és az egészet leöntöttem olvasztott csokival.
Nagyon finom süti lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!