Hogyan lehetne finomabbá tenni ezt a tortát? Bővebben lent.
Figyelt kérdés
Azt találtam ki, hogy sütök valami pistótafélét, levágom a tetejét, kiszedegetem a belsejét, töltök bele krémet, majd vissza a tetejét, végén leöntöm csokival.
A krémre valami ilyesmit szeretnék: a kiszedett morzsákkal összekeverni gesztenyemasszát. De hogy lehet úgy megcsinálni, hogy ne legyen totál gesztenyepüré ízű? Mit keverjek még hozzá szerintetek? Kekszet, meggyet?
Köszönöm a válaszokat és az ötleteket.
2009. nov. 30. 15:14
1/14 anonim válasza:
Én mascarponét tennék a gesztenye masszához és persze meggyet is. Vagy vajat is tehetsz. Én azt nem szeretem mert nekem az túl émelyítő de a vaj is lágyítja a krémet. Amúgy biztos nagyon fincsi lesz a tortád. Én már nem tennék hozzá hiszen a piskóta törmelék már benne lesz. És még tejszínhabot is kevernék a krémbe, vag tennék a csokimáz tetejére.
2/14 anonim válasza:
bocsi. Tehát kekszet én már nem tennék hozzá mert a piskóta törmelék már benne lesz a krémben.
3/14 A kérdező kommentje:
Köszi, tényleg keksz így felesleges. Amúgy a babám 1. szülinapjára készül majd :)
2009. nov. 30. 15:23
4/14 anonim válasza:
én rummal ízesíteném a morzsás-gesztenyés masszát és csinálnék tejszínhabot habfixálóval és vaníliás cukorral majd a krémet és a tejszínhabot felváltva rétegezném, ettől dekoratív is lesz. tennék bele meggyet is.
5/14 anonim válasza:
vagy ha rumot nem akarsz, akkor rumaroma.
6/14 anonim válasza:
én rumot és tejszínt tennék hozzá, de csak annyit, hogy ne legyen túl folyós.
7/14 anonim válasza:
Én a gesztenyét nem keverném össze a piskóta morzsával.Tejszínhabot vernék fel fixálóval,és felváltva tenném a tortába: tejszín,reszelt gesztenye,tejszín stb. (Mint a gesztenye pürénél)Közben esetleg meggy,vagy más milyen gyümölcs.Így nem lenne olyan fojtós gesztenye ízű.A tetejére is tennék tejszínrózsákat,és rá gyümölcsöt.
8/14 anonim válasza:
Első vagyok. Mivel babának lesz én nem tennék bele rumot sem aromát. Főleg hogy ez már benne van eleve a gesztenye masszában. Én a kislányom első szülinapjára joghurttortát készítettem, mert abban csak olyan összetevők voltak amiket már megehetett. Most 19 hónapos. A tojás nálunk később került bevezetésre ezért én babapiskótával készítettem, de így is finom lett. Törekedtem arra, hogy egészséges alapanyagokból készüljön. Banánt tettem bele mert a meggyet nem szerette akkor még. Én a habfixálón is gondolkodnék. Nem tudom mik az összetevői de ha túl sok adalékanyag van benne akkor inkább mellőzném azt is. És hát természetesen boldog szülinapot a babucikának!
9/14 anonim válasza:
Az előttem szólóhoz : a babapiskóta is tojásból készül,és nem otthon.Tehát abban is van valamilyen adalékanyag.Attól egészséggesebb a házi piskóta.Egy éves korban már ehet tojást is,és szin te minent.Csak újabban mondják,hogy a gyerek ne egyen semmit,tápszeren és más mesterségs anyagokon kívül semmit.
10/14 A kérdező kommentje:
Köszi :)
Nem az igazi 8 tojásos piskóta-receptre gondoltam, hanem a 2 tojásos muffin-receptre. Ilyet evett már pár napja, nem volt tőle semmi baja.
Az ötleteket nagyon köszönöm és a köszöntést is :)
2009. nov. 30. 16:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!