Hány perc alatt sül meg a csirke? Milyen fokozaton kell sütni?
Olajban szeretném holnap megsütni. Azt tudom hogy csonttal felfelé kell belerakni először az olajba hogy kifolyjon a vér, de honnan tudom hogy teljesen megsült-e?
És hányas fokozaton szoktátok villanytűzhelyen? A miénken van 9 fokozat.
Legközelebbre: ha serpenyőben sütöd, akkor mindegy, hogy melyik felével kezded sütni, úgyis többször meg kell fordítani. a legjobb, ha még nyersen a bőr alatt 3-4 helyen beszúrsz egy éles késsel a csontig, így biztonsággal átsül a vastagabb hús is.
Ha nem szereted a bőrét, akár le is szedheted.Egy ujjnyi zsiradékban kezdd el sütni a besózott húsokat. 3-4 perc egyik fele, majd ugyanennyi a másik. ekkor tedd rá a fedőt és hagyd lassún (nem a maxon, hanem közepesen )sülni.
Először saját levet fog engedni, abban párolódni fog.
ha villát szúrt bele és puha, nem jön a szúrás nyomán véres lé, akkor már csak fedő nélkül pirítani kell. ekkor erősíthetsz a fokozaton.
Ha még nem érzed villapuhának, nem jön ki könnyen és már zsírjára sült, egy hangyányi vizet tehetsz alá, és fedő alatt folytasd a sütést a teljes puhulásig.
Én gázon sütöm, de ugyanígy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!