Hogyan lehet a kinder csokikat otthon elkészíteni?
Én egyszer így csináltam: tejcsokit gőz fölött megolvasztottam .( Nem bevonócsokit)Egy tálcára folpackot tettem,és arra rásímítottam kb fél centi vastagon a felolvadt csokit.Mielőtt teljesen megdermedt,a tálca hosszában elvágtam.Kikevertem egy vaniliás Aranka puddingot,belekevertem habfixálóval felvert tejszínt.
A két csokialapot külön-külön tálcára tettem,rá a tejszínes krémet.Betettem a hűtőbe,amig a krém is teljesen megszilárdultA tetejére újra megolvaszott csokit símítottam.Még a megdermedés előtt átvágtam a csoki réteget.Amikor egészen megdermedt,darabokra vágtam a
jelölés mentén.A szeleteket rácsra tettem egymástól ki távolságra,és újra öntöttem rá csokit,így az oldala is csokis lett.A gyerkeknek tetszett.
Kinder tejszelet
Hozzávalók:
tészta:
8 tojás,
20 dkg cukor,
6 ek víz,
8 dkg olvasztott vaj vagy sütőmargarin
30 dkg sima liszt
4 dkg keserű kakaópor,
1 cs sütőpor,
1 tk mézessütemény fűszerkeverék
tepsi kikenéséhez: vaj vagy margarin és liszt a felületre vagy sütőpapír
krémhez:
4-5 ek cukor,
4-5 cs vaníliás cukor,
3,75 dl tej,
3,75 dkg ( 1,5 csomag ) zselatinpor,
8 dl habtejszin,
mázhoz:
25 dkg étcsokis torta bevonó,
8 dkg vaj/margarin
Elkészítés:
A tojás sárgáját cukorral fehéredésig keverjük. A vizet és a puha vajat/margarint hozzáadjuk és pár percig tovább habosítjuk. A lisztet a kakaóporral és a fűszerkeverékkel összeforgatjuk és a keverékhez adjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, és a kakaós keverékhez adjuk finoman belekeverve.
A tepsit ( kb. 30 x 35 ös ) előkészítjük ( vagy kivajazzuk és lisztezzük, vagy kibéleljük sütőpapírral ). A massza felét belesimítjuk. A sütőportól megfelelő méretűre fog nőni sülés közben.Előmelegített sütőben közepes lángon 12-15 perc alatt megsütjük, majd a másik lapot ugyanúgy. Hagyjuk kihűlni.
A krémhez a kétféle cukrot a tejbe szórjuk, és kevergetve felforraljuk. A zselatint belekeverve, kis lángon addig főzzük amíg a zselatin elolvad. Vegyük le a tűzről és hűtsük langyosra. Addig a tejszínt kemény habbá verjük, és a langyos zselatinos tejet belecsorgatjuk. Gyorsan amíg a krém meg nem köt, addig símítsuk rá az egyik tésztára, majd tegyük rá a másik lapot úgy hogy egy kicsit nyomkodjuk is bele.
Hideg helyre tegyük legalább 1,5-2 órára.
Máz: a csokoládét a vajjal megolvasztjuk, és rásimítjuk a süti tetejére. Egy késsel a csokiba jelöljük meg a szeletek helyét. Vízbe mártott késsel felvágjuk
Tanácsok:
A mézes fűszerkeveréket,el is lehet hagyni,úgy is finom, kipróbáltam
Erre a kinder tejszeletre én is kíváncsi vagyok.
Kipróbáltad már? Ha igen mi a véleményed? Milyen volt? :)
Ha az a krém amit a tejszeletnek a receptjében van hasonlít az igazihoz (én nem tudom tegnap csináltam egy másik recept alapján és szétcsúszott az egész)akkor lehet kreálni Kinder Maxi kinget.Két ostya lap közé raksz egy
kis habot karamell megint hab ostya majd leöntöd csokival majd mogyoró vagy fordítva mogyoró csoki (csak akkor ki kell várnia csoki megszilárdulását majd a másikoldalon elkövetni ugyan ezt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!