Melyik krémes krém recept szimpatikusabb nektek?
Kaptam két házi krémes krém receptet is. Nagyon hasonlóak, mégis mások az arányok. Szerintetek melyik a finomabb?
Krém I.
8 tojássárgáját
10 dkg cukorral kikeverünk,
majd hozzáadunk
5 dkg lisztet és
2 dkg zselatint,
valamint belekeverünk 5 dl tejet.
Lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle, és amikor megfőtt, hozzákeverünk
1 cs. vaníliás cukrot.
Amíg hűlik, a tojásfehérjékből kemény habot verünk 15 dkg cukorral, majd a végén a kihűlt előző krémet könnyedén beleforgatjuk.
Krém II.
6 db tojássárgáját
6 dkg rétesliszttel és egy kevés tejjel kikeverjük.
2 dl tejet
15 dkg cukorral és 1 cs. vaníliás cukorral felforralunk, beleöntjük a tojásos keveréket, majd lassú tűzön megfőzzük.
A végén lazán beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
Szóval, a két recept nagyon-nagyon hasonlít, mégsem tudom, hogy melyik tojás-cukor-liszt arány lenne a jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!