Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Diós nápolyit hogyan kell...

Diós nápolyit hogyan kell készíteni?

Figyelt kérdés

Egy ismerősömnél ettem diós krémmel/habbal töltött nápolyit, de nem tudja a receptet, mert ő is úgy kapta.

Két ostyalap között és a tetején volt a töltelék.

Szerintem tojásfehérje cukorral kikeverve és bele darált dió.

Csak elvileg a tojásfehérjés habokat meg szokták sütni picit, hogy megkeményedjen. De gondolom az ostyát nem lehet sütőbe tenni. De azt sem tudom elképzelni, hogy úgy nyersen van rajta.

Ha valaki ráismer erre a sütire, légyszi segítsen!

Köszönöm!



2013. dec. 30. 14:28
 1/2 anonim ***** válasza:

Ez egy bajai eredetü sütemény : Egyik nagy kedvencem . Remélem ezt keresed.

Alvé Szelet

4 Tojásfehérje

8 dkg méz


20 dkg cukor

2 tk (=1 tasak) vaníliás cukor

25 dkg gorombára durvára vágott dió

ostyalap


A fehérjéket kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a mézet, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Gőz fölött addig keverjük, míg jól besűrűsödik, ekkor beleforgatjuk a diót.

Megkenjük az ostyalapot, beborítjuk egy másikkal, majd egy nem túl súlyos nehezéket teszünk rá. Szobahőmérsékleten hagyjuk két-három napig szikkadni, utána lehet szeletelni anélkül, hogy a töltelék kifolyna.

2013. dec. 30. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon-nagyon köszönöm!!!
2013. dec. 30. 14:40

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!