Diós nápolyit hogyan kell készíteni?
Egy ismerősömnél ettem diós krémmel/habbal töltött nápolyit, de nem tudja a receptet, mert ő is úgy kapta.
Két ostyalap között és a tetején volt a töltelék.
Szerintem tojásfehérje cukorral kikeverve és bele darált dió.
Csak elvileg a tojásfehérjés habokat meg szokták sütni picit, hogy megkeményedjen. De gondolom az ostyát nem lehet sütőbe tenni. De azt sem tudom elképzelni, hogy úgy nyersen van rajta.
Ha valaki ráismer erre a sütire, légyszi segítsen!
Köszönöm!
Ez egy bajai eredetü sütemény : Egyik nagy kedvencem . Remélem ezt keresed.
Alvé Szelet
4 Tojásfehérje
8 dkg méz
20 dkg cukor
2 tk (=1 tasak) vaníliás cukor
25 dkg gorombára durvára vágott dió
ostyalap
A fehérjéket kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a mézet, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Gőz fölött addig keverjük, míg jól besűrűsödik, ekkor beleforgatjuk a diót.
Megkenjük az ostyalapot, beborítjuk egy másikkal, majd egy nem túl súlyos nehezéket teszünk rá. Szobahőmérsékleten hagyjuk két-három napig szikkadni, utána lehet szeletelni anélkül, hogy a töltelék kifolyna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!